Pokrywa wlewu paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skoda2012
    Classic
    • 2012
    • 7

Pokrywa wlewu paliwa

dzięki za "widzenie" nie często się pokazuję lecz staram się jak mogę,

Panowie pełen obaw oczekuję 2 września
  • MMK
    Drive
    • 2011
    • 52

Pokrywa wlewu paliwa

Witam;

Mam pytanie czy w swoich OII macie w taka pogode problem z otwieraniem pokrywa wlewu paliwa. Jak najlepiej zakonserwować aby nie zadrzyło się tak jak umnie ,że pomimo ,że próbowałem naciskać na lewą strone pokrywy a tu nic :?: :roll:

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Pokrywa wlewu paliwa

Zamieszczone przez MMK
      Witam;

Mam pytanie czy w swoich OII macie w taka pogode problem z otwieraniem pokrywa wlewu paliwa. Jak najlepiej zakonserwować aby nie zadrzyło się tak jak umnie ,że pomimo ,że próbowałem naciskać na lewą strone pokrywy a tu nic :?: :roll:
      ja napoczatku to nawet nie wiedziałem, ze trza naciskac....wiec bez problemu mozna sobie radzic lekko podwazajac :diabelski_usmiech
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

MMK, zdejmij gumową zaślepkę z tego popychacza, wydmuchaj ze środka całą wodę, która tam się dostała. Potem psiknij tam jakimś silikonem ( ostatecznie może być WD-40 + kropelka oleju maszynowego ) i zamknij na nowo tą gumową zaślepkę.
        Problem pojawia się tylko przy ujemnych temperaturach gdy woda, która dostała się do mechanizmu zapadki zamarza i blokuje ją. Tak jak napisał piotrek_os, w razie takiej "awarii" wystarczy podważyć delikatnie klapkę np. rogiem karty płatniczej czy czymś podobnym.

Sprawdź też i nasmaruj ( j.w. ) na wszelki wypadek bolec od centralnego zamka, bo jak on zamarznie to nie otworzysz klapki wlewu do wiosny .
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• MMK
          Drive
          • 2011
          • 52

Ok dzieki za pomoc. A słyszeliscie aby posmarować uszczelke wazelina??

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez MMK
            Ok dzieki za pomoc. A słyszeliscie aby posmarować uszczelke wazelina??
            Wazelina mozna posmarowac uszcelki kole drzwi, zeby po umyciu auta w mórz nie "złapało" - choc ja tego zupełnie nie stosuje i nic mi nie zamrza

Komentarz

• MMK
              Drive
              • 2011
              • 52

Zamieszczone przez piotrek_os
              Zamieszczone przez MMK
              Witam;

ja napoczatku to nawet nie wiedziałem, ze trza naciskac....wiec bez problemu mozna sobie radzic lekko podwazajac :diabelski_usmiech
              Próbowałem podwadzić widać ,że pokrywa odchodzi ale niechce sie otworzyć boje się podwarzyc mocniej ,żeby nieurwać?? POMOCY JUTRO WYJAZD A TRZEBA ZAATANKOWAĆ :!: :evil:

Komentarz

• piotrek_os
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8160
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez MMK
                Zamieszczone przez piotrek_os
                Zamieszczone przez MMK
                Witam;

Próbowałem podwadzić widać ,że pokrywa odchodzi ale niechce sie otworzyć boje się podwarzyc mocniej ,żeby nieurwać?? POMOCY JUTRO WYJAZD A TRZEBA ZAATANKOWAĆ :!: :evil:
                hmmmm z dobrej strony chcociaz podwazasz???? smiało to mozesz zrobic nic tam sie nie popsuje

Komentarz

• MMK
                  Drive
                  • 2011
                  • 52

z lewej strony

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez MMK
                    POMOCY JUTRO WYJAZD A TRZEBA ZAATANKOWAĆ :!: :evil:
                    suszare w łapę i dmuchamy aż puści
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• wicher69
                      Drive
                      • 2010
                      • 55

Jeśli podważasz a klapka trzyma to pewnie Ci bolec od centralnego zamarzł. Tak jak mówi przedmówca - suszara i puści.
                      zabawa zaczyna się od 2 tys. obr/min

Komentarz

• krzysiek80
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 182

witam kolego jest sposob aby to otwozyc wez w bagazniku odkrec tapicerke nastepnie masz tam ten rygielek od klapki wlewu paliwa bierzesz odkrecasz dwie srubki i odciagasz rygielek i klapka sie otwiera nastepnie wszystko czyscisz konserwujesz wazelina i skladasz i ma smigac jak nowe wiem bo juz to sam przerabiałem

Komentarz

Pracuję...