locaj85, daj znać jakbyś robił coś takiego
nastawnik pompy wtryskowej
Zwiń
X
-
nastawnik pompy wtryskowej
witam
od dluzszego czasu moja skodzinka cierpi na poranne telepawki zimnego silnika Bez roznicy czy jest to lato czy zima Spawdzilem juz wiele rzeczy (kat wtysku ,wymiana czujnika temperatury,swiece ) a teraz padla decyzja ze moze to byc zabrudzony nastawnik pompy wtryskowej Moze to i prawda gdyz wyglada to tak jak by silnik nie mogl sobie dobrac dawki paliwa A na vagu nie ma zadnych bledow Nadmienie tylko ze telepawki wystepuja tylko na calkowicie zimnym silniku i to tylko przez ok 20-30 sekund pozniej autko chodz rowno jeszcze tylko przez jakies 100metrow szarpie i mu przechodzi
Moje pytanie jest takie gdzie moge sprawdzic w okolicy Olsztyna moj nastawnik pompy i kto moze mi go wyczyscic i pozniej wszystko dobrze ustawic Wiem ze Diesel-Serwis w Olsztynie moze mi to spawdzic i wymienic nastawnik na regenerowany za 600 zl Ale mozna rowniez go wyczyscic za mniejsze pieniadze Dlatego prosze o jakis namiar kto mi moze pomocKrzysztof
1.9tdi AFN Seat Alhambra
-
-
nie spotkałem się z takim przypadkiem jak tylko szarpanie na zimnym, zawsze jak miałem samochód z nastawnikiem zabrudzonym to na ciepłym tez szarpał...... poza tym typowy błąd nastawnika na vagu.chip-tuning edc-15/16/17 1,8Turbo - www.brk-tuning.pl
Hamownia obciążeniowa - Inowrocław
one quoter mile - 13,3 tdikiem.
promocja 1,9/2,0 tdi sprawdź na www.brk-tuning.pl
Komentarz
-
-
witam
wiem ze mozna to samemu wyczyscic ale ja wole do pompy łap nie pchac Moze gdybym kiedys widzial jak ktos to rozbiera to moze bym sie tego podjal a tak to raczej nie A po wszystkim i tak trzeba bedzie do kogos podskoczyc zeby mi wszystko dobrze wyregulowałKrzysztof
1.9tdi AFN Seat Alhambra
Komentarz
-
-
Watpie, ze to nastawnik. Z reguly szarpie podczas jazdy, utrzymywania stalej predkosci obrotowej, a mozna go zdiagnozowac przez odpiecie czujnika VSS. Jak po odpieciu nie szarpie to nastawnik.
Takie telepawki kojarza mi sie ze slabo rozgrzanym cylindrem jak odpala w zimie a swieca jest padnieta. Probowales dygnac dawke startowa w vagu na wieksza wartosc?VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Nie, chodzilo o wtyczke czujnika predkosci pojazdu. Ta przy skrzyni. Jedna jest od wstecznego druga od VSS. Ale tak jak pisalem to pomaga gdy nastawnik wymaga czyszczenia a objawami jest szarpanie podczas jazdy, nie podczas porannego rozruchu.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
witam ponownie
Bylem dzis u mechaniorow i okazalo sie ze nastawnik jest git posprawdzali mi cisnienie na cylindrach i wyszlo tak
1-30
2-31
3-31
4-28.5
i co mozecie o tych moich wynikach powiedziec?
z takim cisnieniem moga wystepowac poranne telepawki?
dzis przy calonocnym mrozie ok 20 stopni auto odpalilo za pierwszym razem ale po ok 2 sek zaczelo rzucac silnikiemKrzysztof
1.9tdi AFN Seat Alhambra
Komentarz
-
-
Może warto sprawdzić w jakim stanie są wtryski?
Ciśnienia na 100% nie trzymają jeśli siedzą od nowości w aucie tylko czy końcówki jeszcze są ok?NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Tomek_dx, jeśli samochód na zimnym źle pali to nie ma co szukać dawek startowych, jest coś nie tak z albo z diagnosta albo jakiś dziwny przypadek....chip-tuning edc-15/16/17 1,8Turbo - www.brk-tuning.pl
Hamownia obciążeniowa - Inowrocław
one quoter mile - 13,3 tdikiem.
promocja 1,9/2,0 tdi sprawdź na www.brk-tuning.pl
Komentarz
-
Komentarz