W nowym poradniku auto świata jest test żarówek, pisze tam które lepiej nie stosować bo pomimo 55W na opakowaniu mają i po 67W czyli są przewatowane. Jest opis tych philipsów osramów i zwykłych itd i różnice w lumenach nie są porażające a cena owszem. Tak samo opisane jest co daje wkładanie lepszej czytaj droższej żarówki do reflektora soczewkowego ( w sumie nic ). Jak znajde czas to przeskanuje to i wkleje.
zielono mi....klima
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez vazTak jak pisali na motokąciku , jest to barwnik zawarty w czynniku chłodzącym świadczący o nieszczelności :idea:
ale czy barwnika nie widać przy świetle UV?
grzyb to to nie jest bo macałem ręką, nie ma ani meszku....takie lekko tłustawe to jest ale pytanie czy może się sama sprężarka nie rozciekła? wygląda to tak jakby na łączeniu....
nigdy w rękach jej nie miałem więc pytam się fachmanów
Komentarz
-
-
do czynnika dodają też zielony barwnik który widać gołym okiem a nie przy świetle uv
ps: skoro temat o klimie to ja mam pytanie: czy po włączeniu klimy (climatic) w 1.9 tdi powinno się odczuć różnice w pracy silnika ? bo w innym aucie (1.4) włączając klime słychać że silnik ciężej pracuje i że coś się włączyło a w tym 1.9tdi zero różnicy, w środku auta kompletnie nic nie słychać choć zimne powietrze leci. w takim razie sprężarka pracuje non stop ? czy jak ? :wink:
Komentarz
-
-
A nie widać różnicy w spalaniu chwilowym? Klima pewnie mniej obciążą TDI niż benzynkę, ale jakiś lekki wzrost powinien być zauważalny. U mnie w 1,6pb/lpg bez klimy na luzie spalanie chwilowe mam ok. 0,7-0,8l/h, jak włączę klimę (climatic) to spalanie chwilowe rośnie do 1,0-1,1l/h (czasami więcej, jak autko nagrzane, na dworze ciepło, i chcę szybko schłodzić). Dodatkowo jak włączam klimę rosną mi obroty o ok. 100-150/min. Nie odczuwam natomiast specjalnie, żeby silnik ciężej pracował (obroty i spalanie chwilowe to w zasadzie jedyne odczuwalne - poza temperaturą - objawy)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez conanczy po włączeniu klimy (climatic) w 1.9 tdi powinno się odczuć różnice w pracy silnika ? bo w innym aucie (1.4) włączając klime słychać że silnik ciężej pracuje i że coś się włączyło a w tym 1.9tdi zero różnicy, w środku auta kompletnie nic nie słychać choć zimne powietrze leci. w takim razie sprężarka pracuje non stop ? czy jak ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez conanczy po włączeniu klimy (climatic) w 1.9 tdi powinno się odczuć różnice w pracy silnikaZamieszczone przez krzysiek13wskazówka obrotomierza drgnie i wróciZamieszczone przez czaybez klimy na luzie spalanie chwilowe mam ok. 0,7-0,8l/h, jak włączę klimę (climatic) to spalanie chwilowe rośnie do 1,0-1,1l/h
A czy masz jakies spostrzeżenia co do działania klimy? Słabo chłodzi, buczy, rzęzi czy cuś takiego?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz