[O2] Dziwne stuki przy zmianie biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sampajo
    Classic
    • 2011
    • 1

Zamieszczone przez Dobrzyl
    Alonzo_, miałem to samo co i ty ,w moim przypadku był to rozrusznik jak masz vcdsa to mozesz sprawdzić ile obrotów jest przy uruchamianiu.
    Podłącze się pod temat. Jak sprawdzić ilość obrotów vcds-em i jaka powinna być wartość?
  • octawia 2.0
    Drive
    • 2010
    • 54

Witam wszystkich
    potrzebuje pomocy a bardziej waszych spostrzeżeń. Jestem po wymianie poduszki tej, która znajduje się w sankach przedniego zawieszenie wymieniłem także łącznik, który łączy poduszką ze skrzynią i wkręciłem nowe śruby. Wymieniłem poduszkę skrzyni (tą pod akumulatorem) i również wkręciłem nowe śruby.
    Ale i tak przy zmianie biegów z 2 na 3 i z 3 na 4,5,6 słychać stuknięcie. Ciężko opisać ten odgłos, ale dobiega jakby z lewej strony, gdzieś od dołu. Jest to twarde puknięcie. Kiedy mam wpięty 2,3,4,5,6 bieg i puszczę pedał gazu i szybko dodam słychać to puknięcie również.

Liczę na szybką odpowiedź
    Pozdrawiam

Komentarz

• slavi
      Rider
      • 2004
      • 422

Re: Dziwne stuki przy zmianie biegów

Zamieszczone przez octawia 2.0
      Jestem po wymianie poduszki tej, która znajduje się w sankach przedniego zawieszenie wymieniłem także łącznik, który łączy poduszką ze skrzynią i wkręciłem nowe śruby. Wymieniłem poduszkę skrzyni (tą pod akumulatorem) i również wkręciłem nowe śruby.
      Stukające sanki - śruby oznaczone żóltymi strzałkami.

By uniknąć tego montuje się dodatkowe podkładki i zmienia śruby ... ale nie wszystkim pomaga

Tu dyskusja na ten temat

Komentarz

• octawia 2.0
        Drive
        • 2010
        • 54

Czy będzie to widoczne jak będę je przykręcał np. będą niedokręcone, czy będą dokręcone a i tak będzie luz?

[ Dodano: Pią 03 Cze, 11 17:43 ]
        Wymieniłem śruby które wskazałeś na zdjęciu ale problem, który opisałem jest cały czas. Nic się nie poprawiło. Dodam że to stukanie nie występuje od razu ale po 15-20 minutach jazdy. Czy macie jeszcze jakieś propozycje??

Komentarz

• gogolek
          Classic
          • 2014
          • 7

Witam

Odgrzewam temat, czy ktoś znalazł rozwiązanie problemu ?
          U mnie to samo, najpierw podejrzenie padło na lewą poduszkę skrzyni biegów (była pęknięta) ale po wymianie dalej to samo......

Komentarz

Pracuję...