Zamieszczone przez Dobrzyl
[O2] Dziwne stuki przy zmianie biegów
Zwiń
X
-
[O2] Dziwne stuki przy zmianie biegów
Witam wszystkich
potrzebuje pomocy a bardziej waszych spostrzeżeń. Jestem po wymianie poduszki tej, która znajduje się w sankach przedniego zawieszenie wymieniłem także łącznik, który łączy poduszką ze skrzynią i wkręciłem nowe śruby. Wymieniłem poduszkę skrzyni (tą pod akumulatorem) i również wkręciłem nowe śruby.
Ale i tak przy zmianie biegów z 2 na 3 i z 3 na 4,5,6 słychać stuknięcie. Ciężko opisać ten odgłos, ale dobiega jakby z lewej strony, gdzieś od dołu. Jest to twarde puknięcie. Kiedy mam wpięty 2,3,4,5,6 bieg i puszczę pedał gazu i szybko dodam słychać to puknięcie również.
Liczę na szybką odpowiedź
Pozdrawiam
-
-
Re: Dziwne stuki przy zmianie biegów
Zamieszczone przez octawia 2.0Jestem po wymianie poduszki tej, która znajduje się w sankach przedniego zawieszenie wymieniłem także łącznik, który łączy poduszką ze skrzynią i wkręciłem nowe śruby. Wymieniłem poduszkę skrzyni (tą pod akumulatorem) i również wkręciłem nowe śruby.
By uniknąć tego montuje się dodatkowe podkładki i zmienia śruby ... ale nie wszystkim pomaga
Tu dyskusja na ten temat
Komentarz
-
-
Czy będzie to widoczne jak będę je przykręcał np. będą niedokręcone, czy będą dokręcone a i tak będzie luz?
[ Dodano: Pią 03 Cze, 11 17:43 ]
Wymieniłem śruby które wskazałeś na zdjęciu ale problem, który opisałem jest cały czas. Nic się nie poprawiło. Dodam że to stukanie nie występuje od razu ale po 15-20 minutach jazdy. Czy macie jeszcze jakieś propozycje??
Komentarz
-
Komentarz