No to powiedz od razu jakie są koszty naprawy takiej usterki... :-)
Wycieraczki - "skoki" po szybie
Zwiń
X
-
Najprawdopodobniej zatarte sworznie w mechaniżmie. Typowa i bardzo częsta usterka. Trzeba zdemontować, oczyścić i nasmarować. Przy okazji wymienić gumowe uszczelniacze od góry na tych sworzniach. Można te uszczelniacze wykonać samodzielnie z kawałka gumy 5x6 cm, np. z grubej dętki wykonując "ciasne" otwory w które wchodzą sworznie. Oczywiście wtedy, gdy nie da się zakupić nowych.
Komentarz
-
-
Re: Wycieraczki - "skoki" po szybie
Zamieszczone przez marvin7Witam,
od pewnego czasu w mojej Skodzie Octavii wycieraczki ścierają wodę ze szyby skokami a po chwili się wyłączą, następnie po chwili znowu ścierają skokami.
Jak sprawdzić w czym leży przyczyna tego?
Zepsute wycieraczki, mechanizm czy może sam silnik?
Ostatnio mialem cos podobnego - w jedna strone wycieraczki szly normalnie a w druga skakaly po szybie. Wystarczylo je obrocic i po klopocie.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
marvin7, Zacznij o sworzni potem sprawdź styki . Ja miałem czyszczone sworznie i dalej nic. Okazało się że kabelek nie łączył doprowadzający zasilanie di silniczka. :roll:.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Re: Wycieraczki - "skoki" po szybie
Zamieszczone przez agralaZamieszczone przez marvin7Witam,
od pewnego czasu w mojej Skodzie Octavii wycieraczki ścierają wodę ze szyby skokami a po chwili się wyłączą, następnie po chwili znowu ścierają skokami.
Jak sprawdzić w czym leży przyczyna tego?
Zepsute wycieraczki, mechanizm czy może sam silnik?
Ostatnio mialem cos podobnego - w jedna strone wycieraczki szly normalnie a w druga skakaly po szybie. Wystarczylo je obrocic i po klopocie.
Jak to nie będzie to to sprawdzę resztę rzeczy podanych przez resztę udzielających się tutaj.
Jak na razie to dzięki za wszystko, po uporaniu się z problemem napisze co było nie tak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DAREKGDAInaczej , wycieraczki się wyłączają w zależności jak je ustawisz manetką , chyba że ustawiłeś na ciągłą pracę a one robią sobie odpoczynek kiedy chcą , w tedy opcja jak opisali koledzy wyżej.
Dzięki za wszystko.
Komentarz
-
-
Fotorelacja z naprawy zapieczonych sworzni wycieraczek: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15
Komentarz
-
Komentarz