zawsze wersje RS Audi mi się podobały , ta też jest ładna ale ta kierownica i deska rozdzielcza jakoś mi nie leżą. Może po wejściu do środka zmienił bym zdanie.
[O1] prosba o sprawdzenie logów
Zwiń
X
-
a ile uwazasz ze powinien mierzyc przeplywomierz przy 4500 rpm ? poza tym sprawnosc lmm to nie blok 003 ...Zamieszczone przez german81kolego jedyne co widze to ze przepływka troche za mało czyta, sprubuj ja umyc moze jest tylko zabrudzona .miałe jakies błedy?
chimek11 zostaw przeplywomierz w spokoju , w Twoim aucie dziala on jak najbardziej prawidlowo ... co do opisywanego problemu to w logach nie widac nic zlego ...
moze od czasu do czasu sprezarka sie przycina ...www.edc-tuning.pl
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
https://www.facebook.com/edctuning
Komentarz
-
-
hejka
wywalało mi cały czas błąd 17957, cos o cisnieniu doładowania ale po ostatniej trasie dałej skodzince w palnik i nie wywaliło błedu.
chociaż raz złapała notlaufa.
może faktycznie turbina się przycina.
ale dałem jej w palnik na 4 tak ok 4300 obr przez 15 min, może sie troche rozruszała.
Komentarz
-
-
pojezdzij dynamicznie przez pewien okres czasu [nie musi to byc dawanie w palnika ale pulsacyjna dynamiczna jazda] i obserwuj cos sie dzieje ....Zamieszczone przez chimek11hejka
wywalało mi cały czas błąd 17957, cos o cisnieniu doładowania ale po ostatniej trasie dałej skodzince w palnik i nie wywaliło błedu.
chociaż raz złapała notlaufa.
może faktycznie turbina się przycina.
ale dałem jej w palnik na 4 tak ok 4300 obr przez 15 min, może sie troche rozruszała.www.edc-tuning.pl
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
https://www.facebook.com/edctuning
Komentarz
-
-
mam jeszcze 1 pytanko a żeby nie otwierać nowego wątku zadam je tutaj
chodzi mi mianowicie o tylne zaciski. bardzo słabo reczny łapie, tzn muszę 2 rekami zaciągnąć. wtedy blokuje koła.
linka bardzo ładnie chodzi w pancerzu, sprawdzone.
tylko ta łapa do której linka jest zaczepiona w zacisku/obydwa/ma bardzo mały zakres ruchu. Dodatkowo jak zaciągne mocno ręczny to w prawym kole nie wraca ta wajcha, muszę recznie popuścić.
psiknąłem smarem pod gumki ale nic to nie dało.
co jeszcze mogę zrobić?
z góry dziękuje za podpowiedzi.
Komentarz
-
-
chimek11, w tych hamulcach jest samoregulacja. Popuść linkę w kabinie i przy zaciskach, cofnij kluczem 13mm te łapy do pozycji min, tak żeby się opierały o blokadę.
Przy takim ułożeniu zapal samochód i po naciskaj trochę pedał hamulca. Później wyreguluj ręczny tak, żeby na 3-4 ząbku łapał.
Wcześniej możesz jeszcze ściągnąć linki przy zaciskach, wziąć jakieś wd klucz i spróbować łapy rozruszać, żeby lekko chodziły.
Komentarz
-
Komentarz