[O2] VCDS Moduł Silnik Blok 4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bastekp1980
    Classic
    • 2012
    • 15

Zamieszczone przez Enriquez

widzisz ty tez masz widze ten plasticzek wchodzadzy w grota, zast sie co to jest, ja chyba tego nie bede mial, nie widze w scyzorykach na allegro tego.
  • Luk@s
    Ambiente
    • 2010
    • 212

Witam !

W bloku z tematu mam takie parametry 0.0BTDC 7.7kw -2.9kw nie mogę ich nijak dopasować do wartości z różnych manuali - są poprawne czy nie ?
    service by Auto Tar

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

powinienes miec 4 wartosci sadze ze pierwszej obrotów silnika nie wpisałes.a co do poprawnosci tych wskazan nie sa jakies tragicznie złe ale tez nie sa dobre .masz rozjechany rorzad o prawie 3 stopnie na minus . jakies problemy z autkiem
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• Luk@s
        Ambiente
        • 2010
        • 212

problemów niby nie mam ale rozrząd mi w ASO zakładali i kurcze może warto by się udać na reklamację w razie "w" skoro zapłaciłem parę złociszy.
        service by Auto Tar

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Luk@s, przy -2,9 to masz jakieś 10 KM mniej niż mógłbyś mieć przy kącie synchronizacji ustawionym w okolicach 0 ( +/- 0,5 ).

A swoją drogą to czemu jest tak, że ASO wymienia rozrząd "na blokady" i po takiej wymianie kąt ląduje właśnie w okolicach -3 do -4 ? Spotkałem się z tym już w kilku autach robionych przez różne ASO. Czy to kwestia tego, że "blokują" rozrząd na starym pasku/napinaczu, czy tak jest po prostu ustawiony fabrycznie ( na dużym minusie ), czy jeszcze coś innego?
          Może jakiś kumaty mechanik się wypowie...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• german81
            L&K
            • 2010
            • 1414
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AUQ 1.8 20VT 180 KM
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

ja tez sie z tym spotkałem pare razy ze po wymianie w aso jest ten rorzad roziechany. to najprawdopodobniej wynika z lenistwa mechaników w aso .te blokady nie zapewniaja ustawienia idealnie wiec trzeba to skorygowac po wyjeciu blokad i obruceniu silnikiem.

Komentarz

• mikolaj93
              Rider
              • 2009
              • 385
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Według technologi producenta trzeba za każdym razem ustawić kąt wtrysku. Chociaż raz udało mi się bez ustawiania kąta. Wartości były idealne.
              Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
              !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
              Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• german81
                L&K
                • 2010
                • 1414
                • Octavia II combi (1Z5)
                • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                • BZB 1.8 TSI 160 KM

mikolaj93, w silnikach VP jest kat wtrysku a kolegaLuk@s, ma silnik PD a tam jest kat sychronizaci

Komentarz

• Luk@s
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 212

no więc byłem u nich według fachmanów od -6 do+6 jest w normie ale z łaską poprawili tyle że na +1.5 nie mam już do nich siły.... jak coś to będę to robił na własny koszt po za ASO.
                  service by Auto Tar

Komentarz

• kowal 2002
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 5161

Luk@s, jak masz VAG-a ( VCDS-a ) to można to zrobić "samemu na parkingu". Roboty na 5-10 minut i praktycznie zero wymagań sprzętowych ( 10 oczkowa do popuszczenia śrub na kole zębatym i chyba 18 czy 19 <nie pamiętam> żeby założyć na śrubę wałka i delikatnie nim ruszyć ).
                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...