Z doswiadczenia wiem ze jak turbo przeladowywuje to zatarta jest kierownica turbiny. Dzialanie zaworu n75 mozna sprawdzic w bardzo prosty sposob. Na postoju jedna osoba patrzy na puszke turbiny/dzwignie kierownicy a drugi pali silnik. Po odpaleniu silnika dzwignia musi zostac wciagnieta, potem przy "gazowaniu" musi ona sie cofac. Jak chodzi choc minimalnie tak jak powiedzialem to n75 jest raczej sprawny a stoi jak pisalem wyzej, kierownica. Wiec trzeba wymienic lub zregenerowac. No dobra w bardzo skrajnych przypadkach moze byc jeszcze puszka dziurawa, z czym sie szczerze moze z raz spotkalem w ciagu kilku lat.
Jak by byla uszkodzona wiazka czujnika cisnienia doladowania to usterki byly by rodzaju elektrycznego typu:
-przerwa/zwarcie z masa/plusem
_brak sygnalu lub sygnal niewiarygodny
Zycze owocnych poszukiwan.
Pozdrawiam Marcin
Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Kicer, pisałem o tym wcześniej do czyszczenia kierowniczki, ale każdy swoje. Dzida, to pomoże na chwilę, syf dalej tam jest :wink:. Miałem to samo i takim przeganianiem prawdopodobnie dowaliłem gruszkę.
Tak czy siak suszarka do czyszczenia.
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Dzida, Doświadczenie mam jedno, nie posłuchałem się tunera i robiłem jak inni, czyli przegoniłem i na jakiś czas pomogło, efekt był jeden rozwalona gruszka oraz suszarka dostała po tyłku, teraz regeneracja lub nowa, regenerowanej nie radzą czyli zostaje nowa. Jak bym posłuchał to być może skończyło by się na czyszczeniu. Całe moje doświadczenie, w kwestii jak rozebrać i wyczyścić to już nie ja, nigdy nie rozbierałem suszarki.
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Dzida, w Gdańsku to tune-up, W-wa co słyszałem to DobryGrześ, no i oczywiście Aligator, popytaj chłopaków z twojego rejonu na pewno dobrze doradzą :wink:
Komentarz