Brak podswietlenia deski rozdzielczej i przyciskow.
Zamieszczone przez szkoda
może mnie ktoś oświecić co to jest za argument za obniżeniem mandatu, że jest się "jedynym żywicielem", rozumiem jakby kogoś brali do pierdla albo w kamasze, ale tutaj?!
tutaj to chyba zależy ile ten żywiciel zarabia, no nie?
tak ale te sieroty z SG/SM często nie wiedza, że mogą zapytać ile takowy żywiciel zarabia, pytają zazwyczaj ile osób jest na utrzymaniu, już parę razy na ten głupi argument stargowałem mandat, z tym, że ja mam łatwiej bo mam troje dzieci :szeroki_usmiech + żona + ja, wiec na pytanie ile pan ma osób na utrzymaniu mówię 5 i na ogół zapada taka niezręczna cisza, po czym zazwyczaj pada odpowiedź to najniższa stawka będzie albo jedz pan i więcej tego nie rób
Brak podswietlenia deski rozdzielczej i przyciskow.
Witam. Mam problem z podświetleniem zegarów na desce rozdzielczej, przycisków od podnoszenia elektrycznych szyb, przycisku świateł awaryjnych i włącznik świateł, wszystko zgasło tak nagle, bezpieczniki sprawdzałem są dobre, włącznik od świateł zmieniłem i nadal to samo. Podświetlenie działa tylko na gałkach od ogrzewania i od klimatyzacji. Posiadam skodę octavie 1.9 SDI sedan. Proszę o pomoc.
jarek-52, winowajcą może być potencjometr natężenia oświetlenia zegarów i przycisków,to jest to kółeczko albo osobno koło włącznika świateł albo zespolony razem z nim w zależności od roku modelowego w starszych z tego co pamiętam do 2000 znajdował się w włączniku świateł pokrętło,a w nowszych oddzielnie w raz z regulacją świateł przednich.zajrzyj do niego lub zamień na próbę .ok
jarek-52, jeżeli masz taki jak przedstawił kolegaBiszczu, to regulacja oświetlenia wewnątrz jest obok włącznika świateł wraz z regulacją oświetlenia lamp przednich i musiałbyś wymienić te od regulacji oświetlenia.
pozdro :szeroki_usmiech
jarek-52, wszyscy wymieniają mikrostyki a ja ostatnio na trzy próby związane z twoim problemem poprawiłem tylko zimne luty w zamku na płytce z czasem przez drgania pękają miejsca lutowane i nie widać tego gołym okiem,musisz wyjąć zamek,rozłożyć go i poprawić luty na płytce (połączenie wtyku z płytką-4 luty) po wszystkim zanim go wsadzisz sprawdź na wyjętym,podepnij kostkę zatrzaśnij język i patrz czy zamek działa poprawnie zamykając i otwierając oraz czy lampka działa poprawnie,jeżeli nie wiesz kinkretnie w których drzwiach jest problem to podłącz vaga i zobacz błędy.ok
pozdr :szeroki_usmiech
Komentarz