Zamieszczone przez mahe
[O2] Padł silnik (awaria napinacza) 2.0 RS
Zwiń
X
-
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
octaviars1, jak pokazuje historia mirek_p11 telefon do ASO to strata czasu. U niego wyszło wszystko idealnie, brak akcji serwisowej, napinacz poprawiony. A jak wyszło w rzeczywistości. Mirek w ostatniej chwili zawitał w ASO, bo jeszcze chwila, a przyjechałby lawetom. Oczywiście można zadzwonić i się dowiedzieć, a nóż widelec może masz akcje serwisową.
Ja natomiast mając samochód z tego samego okresu co Mirek oddaję przed końcem gwarancji samochód do ASO na dokładne sprawdzenie napinacza. Rozłożą rozrząd, spiszą numer i zobaczymy "co w trawie piszczy". Koszt podobno max. 300-400 PLN ale IMO wole wydać teraz tyle i wiedzieć na czym stoję niż jak ma mi strzelić rozrząd i będę miał płacić 30% remontu silnika i tracić czas i nerwy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaumahe, teraz to IMO powinieneś domagać się wymiany silnika skoro była akcja serwisowa, a serwis nie dokonał takiej naprawy.
Nie zmienia to jednak faktu że nie zostałem o tym w ogóle poinformowany po przyjeździe do ASO z awarią silnika.
Dowiedziałem się o tym dopiero dzwoniąć do innego serwisu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maheAkcja serwisowa była ogłoszona już po mojej ostatniej wizycie w ASO kiedy auto jeszcze było na gwarancji, nie była to akcja przywoławcza.
z Tobą to wszystkie warianty idzie przerobić... :wink:
tak mi coś się wydawało że to za łatwo by było dla wszystkich, gdyby akcja miała charakter przywoławczy.
W nowej sytuacji:
1) muszisz ustalić/potwierdzić kto podejmował decyzję o rodzaju przeprowadzonej akcji.
2) ten który ją podjął będzie leżał w zakresie Twojego zainteresowania i roszczeń
jeżeli SAP to do SAP kierujesz pismo, iż przeprowadziło akcję serwisową bez dochowania należytej staranności i w odpowiednim momencie wadliwy element nie został wymieniony w Twoim pojeździe. Wskutek zaniechania akcji niezwłocznej wymiany elementu o którym wiadomo, iż był wadliwy jak również doszło do następstw w postaci uszkodzeń Twojego silnika i tylko silnika na szczęscie, gdyż przy większej prędkości w trasie samochód obarczony wadą fabryczną mógłby wyrządzić również szkody rna rzecz osób trzecich zatem ten sposób przeprowadzenia akcji serwisowej uznać należy za daleko idącą ignorancję dla bezpieczeństwa użytkownika pojazdu jak i innych użytkowników drogi i nie tylko.
o tym ostatnim przeczytaj sobie w KC, tytuł/rozdział 6: Odpowiedzialność za Szkodę Wyrządzoną przez produkt niebezpieczny
Sparwa jest mniej prosta aniżeli w poprzedniej iteracji (tylko jak sobie jeszcze coś przypomnisz to się załamię) ale do wygrania i na szczęście jest dość przejrzysta dla sędziego w moim odczuciu--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN