Zamieszczone przez Oktawiusz202
uszkodzona maglownica
Zwiń
X
-
uszkodzona maglownica
Witam,
czy spotkał się ktoś z taką awarią- podczas ruszania z miejsca kieownica wykonuje obrót o ok 10st. w prawo.
samochód ma tendencję do ściągania w prawo. niestety nie da się wprowadzić nastaw podstawowych
czy czeka mnie wymiana maglownicy- czy jest jakiś inny sposób żeby pozbyć sie trochę denewującej usterki?
-
-
Czemu odrazu maglownica? Tak jak kolega wyżej napisał najpierw sprawdź układ kierowniczy dokładnie. Ja też tak miałem kiedyś, ale auto nie ściągało w żadną stronę a później jakoś wymieniłem końcówki bo jedna definitywnie padła, ustawiłem zbieżność i jest ok.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
dzięki za podpowiedzi.
zbierzność była ustawiana kilkakotnie pzez różnych fachowców, koła przekładane (zima, lato)- zawsze to samo- ruszam z miejsca kierownica wykonuje obrót w prawo.
Hamulce nie są zapieczone. aha i dzieje się to od czasu wymiany łożysk mcpersona- jak były zapieczone- to octa idelanie trzymała kierunek na wprost
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomasz03282. kierownica wykonuje obrót w prawo podczas ruszania
Może mechanizm różnicowy albo któryś przegub zaczyna się kończyć.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
a przegub nie ma przypadkiem luzu? istnieje taka teoretyczna możliwość że porostu na starcie jedno koło zaczyna szybciej ciągnąc i robi te minimalne przekrzywienie kierownicyFoty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
Komentarz