jest taka opcja. sprawdz jaka temp widzi silnik po wymianie termostatu. powinna oscylowac kolo 90 stopni.
Wysokie spalanie ! Jakie grupy logowac ?
Zwiń
X
-
Czyli temp. trzyma dobrą. Po logach były wykluczone inne rzeczy. a BIPy jakie masz?
Spróbuj zresetować spalanie.. i wtedy zobaczysz. jeździsz w trasach czy bardziej kręcisz po miejscu, krótkie odcinki, miasto?VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
W TDI PD jest jeszcze bardzo ważny blok 023 w 008 engine.
Kanał 23 (engine) tzw. BIP,y:
- BIP'y - reakcja pompowtryskiwacza na impuls elektryczny z komputera
- Najlepiej gdy wartości mieszczą się w granicach od -30 do 30. Gdy są większe może to świadczyć o ich zużyciu. Do -60 do 60 da się jeszcze podobno jeździć, powyżej już tylko wymiana lub regeneracja.
- Jeśli dany BIP jest większy niż 50 pompka jest już mocno wyeksploatowana i opóźnia się w niej szybkość wtryskiwanego paliwa do cylindra czego następstwem może być telepanie.
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
Ja bym zatankował i przeliczył sam średnią. Bipy są ok, w każdym razie dziwna sprawa.. Komp też nie przelicza średniej z kilometra na kilometr tylko na podstawie dłuższego czasu - no oprócz chwilowego. a z kodowaniem wskaźników nie grzebałeś coś? Innych pomysłów już raczej nie mam.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Komentarz
-
-
no wlasnie mi tez brakuje juz pomyslow !
nigdy nie grzebalem w kodowaniu wskaznikow ani nic podobnego i poprzedni wlasciciel tez nie na 100% Co do ilosci spalonego paliwa i tego co pokazuje komputer pokrywa sie
A co wyslisz odnosnie padajacej dwymasy ? byla by taka ruznica w spalaniu ?L&K
Komentarz
-
-
To ja sie podłączę ze swoim tematem.
Wydaje mi się, ze moje BKD też spala trochę za dużo, a przynajmniej spalał mniej na początku a zwłaszcza latem.
Rozumiem to w mieście na krótkich trasach. Ale problemem jest to, że silnik baardzo długo sie nagrzewa!
Gdzie szukać przyczyny? Przy standardowej jeździe w miście po jakim czasie albo ilu km powinno być 90st?O2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
-
ja jeszcze zrobilem taki maly test zanim wymienilem termostat pewnie nie potrzebnie ALE... podlaczylem vcds i przejechalem sie jakies 30 min
Log (0 - 007)L&K
Komentarz
-
Komentarz