Zamieszczone przez kazek103
[Inne] Pilne! Blad w F2 1.2 TSI, pytanie o gwarancje !!
Zwiń
X
-
[Inne] Pilne! Blad w F2 1.2 TSI, pytanie o gwarancje !!
witam, panowie znajomy ma fabie 1.2 tsi i dzisiaj postanowilismy sie troche poscigac (wzialem mniejsze wozidlo nissana note) i po calej zabawie auto stalo ok. minute na wolnych obrotach, zeby turbo odpoczelo i nagle przy ruszaniu odlaczylo turbine i wywalilo na blat EPC i HELIKOPTER. Zczytalem bledy z vaga i wywalio: 00907 i 11825
Co to oznacza mniejwiecej sprawdzilem, 1 blad cos od elektryki jakis czujnik a drugi to turbosprezarka. Jutro wybieramy sie do salonu skody bo auto na gwarancji tylko teraz moje pytanie: czy moge powiedziec, ze podlaczylem auto pod komputer i sam zczytalem bledy czu palic jana i mowic, ze nie wiem o co chodzi? sprawa bardzo pilna bo jutro sobota i serwis do 14 a auto potrzbne na weekend i caly tydzien!!
-
-
octaviars1, jechac do aso niech szukają jak wsadzili tyle ekologii to niech teraz szukają mogło to być również być związane z paliwem bo kombinacja błędów może co innego oznaczać niż jeden samodzielnie co do turbiny to sprawdzić ubytki oleju jak są zbyt duże to może oznaczać że gdzieś jest nieszczelność.
Komentarz
-
-
Niektóre tematy przypominają mi jako żywo te pisane na forach przez dzieci Neo, np: "wczoraj podczas gry w piłkę połamałem nogę. Spuchła jak balon itd. Co robić koledzy?" :P
W zeszłym roku, w nowym Bravo ojca zapaliła sie kontrolka silnika. Zadzwoniłem na Assistance i po pół godzinie podjechał pod dom mechanik z pełnym oprzyrządowaniem. Podpiął sie do kompa i trudził przez godzinę. Zrobił, podziękowałem i jest spokój do dzisiaj. Polecam, szkoda czasu na jeżdżenie do ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikNiektóre tematy przypominają mi jako żywo te pisane na forach przez dzieci Neo, np: "wczoraj podczas gry w piłkę połamałem nogę. Spuchła jak balon itd. Co robić koledzy?" :P
W zeszłym roku, w nowym Bravo ojca zapaliła sie kontrolka silnika. Zadzwoniłem na Assistance i po pół godzinie podjechał pod dom mechanik z pełnym oprzyrządowaniem. Podpiął sie do kompa i trudził przez godzinę. Zrobił, podziękowałem i jest spokój do dzisiaj. Polecam, szkoda czasu na jeżdżenie do ASO.
Komentarz
-
-
Re: Pilne! Blad w F2 1.2 TSI, pytanie o gwarancje !!
Zamieszczone przez octaviars1witam, panowie znajomy ma fabie 1.2 tsi i dzisiaj postanowilismy sie troche poscigac (wzialem mniejsze wozidlo nissana note) i po calej zabawie auto stalo ok. minute na wolnych obrotach, zeby turbo odpoczelo i nagle przy ruszaniu odlaczylo turbine i wywalilo na blat EPC i HELIKOPTER. Zczytalem bledy z vaga i wywalio: 00907 i 11825
Komentarz
-
-
Re: Pilne! Blad w F2 1.2 TSI, pytanie o gwarancje !!
Zamieszczone przez octaviars1... znajomy ma fabie 1.2 tsi i dzisiaj postanowilismy sie troche poscigac ...
Zamieszczone przez octaviars1... pierwsze co przeczytalem po zczytaniu bledu to, ze turbo do wymiany. Tylko blad zniknal i co teraz?...Pozdrawiam
Komentarz
-
-
wynik zupelnie nie miarodajny bo w nissanie mam sprzeglo na wykonczeniu, a ze samochod do podjechania do sklepu czy gdzies na dzialke to jeszcze czekam z wymiana. Kazde wcisniecie gazu do konca z biegu od 2-5 konczy sie masakra jakas. Auto stoi w miejscu. Z danych fabrycznych wynika, ze ok. 1,5sek ma przewagi skoda (katalogowo) wiec pozostaje kwestia zmiany biegow
Komentarz
-
Komentarz