Nie to u mnie takich akcji z obrotami nie ma. Jedynie na zimno 1100-1200, potem za chwile 1000, a jak jest calkiem cieply to 750. Jak znow by temp spadla to wskoczy na 1000
Falujace obroty i stuki po odpaleniu 1,6TDI CAYC [FILM]
Zwiń
X
-
wg aso wszystko jest ok.
dzisiaj start po nocy w garazu -6.5 i ladnie odpalil
lekkie wahniecia obrotow moze przez sekunde
wydaje mi sie ze albo mi wgrali inny program albo mi cos wlali do baku.
stawiam ze paliwo slabo wytrzymuje temperature -25 , -30 a ten silnik moze byc wrazliwy na parafine
zobaczymy jak wyjezdze ten bak czy problem wroci
Komentarz
-
-
Odnosnie paliwa nie wiem gdzie tankujecie,ale radzil bym abyscie szerokim lukiem omijali stacje lotosu,bo lotos wypuscil na rynek bardzo duza partie paliwa do -11,takze przy mrozach ktore ostatnio nawiedzily nasz kraj to paliwo jest gowno warte,wiem,ze zaraz posypia sie teksty typu,skad wiesz itp. ale mowie wam ze wiem .Wiadomo w polsce wiekszosc stacji kupuje paliwo w lotosie lub orlenie i dolewaja jedynie swoje uszlachetniacze.Ja osobiscie w zimie tankuje tylko na Bp i poki co od 2000 r jezdze dieslem i w zimie nic sie nie dzieje.Kolega przed wyjazdem w gory zatankowal swojego nowego Smaxa na lotosie i wszystko bylo by fajnie gdyby nie na miejscu ASO i wymiana filtrow i spuszczanie paliwka,takze pomyslcie jak bedziecie tankowac
Komentarz
-
-
Xtremesystems ja tak mialem w leonie 1.6 tdi wgrali mi nowe oprogramowanie i nie faluja i jeszcze mi sterowanie egr zmienili bo akcja serwisowa byla i tak samo sterowanie dpf tekz akcja serwisowa.tylko wlasnie mam taki dziwny stukot przy niskich obrotach jakby na plaku jechal.od 1100 do 1500 jak przez prog z predkoscia 20km/h i dodam nagle gazu to tak jebie jakby na plaku jechal albo benzynie tak klepie.ri co to moze byc
Komentarz
-
Komentarz