jakie macie te kemrki może jakis link bo te co sa na allegro dedykowane do skody np za 99 nie widze zeby miały podczerwień jak one sie zachowuja w nocy czy coś widać myslałem o czymś takim: http://allegro.pl/kamera-cofania-ded...784196069.html
[O2] opuszczanie / podnoszenie szyb
Zwiń
X
-
[O2] opuszczanie / podnoszenie szyb
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem Skody Octavi 1.9 TDI z 2005r. Przeszukałem forum ale nie znalazłem podobnego problemu.
Opuszczanie / podnoszenie szyb za pomocą przycisków w drzwiach kierowcy działa tylko dla szyb po lewej stronie auta (przód i tył), nie działają natomiast szyby po prawej stronie auta. Jeżeli do opuszczania szyb użyjemy przycisków w poszczególnych drzwiach działają wszystkie cztery szyby.
Ma ktoś może pomysł gdzie tkwi problem.
I jeszcze jedna sprawa jak się „dobrać” do tych czterech przycisków od szyb w drzwiach kierowcy.
Mam nadzieje że za mocno nie zagmatwałem tematu.
Pozdrawiam
Paweł
-
-
wini77, najlepiej było by podłączyć VAG-a, bo wtedy dostaniesz info czy problem tkwi w samych przełącznikach czy może gdzieś indziej. Ogólnie panel z przełącznikami jest na zatrzaskach/spinkach i żeby go zdjąć trzeba go podważyć, ale koniecznie od strony przodu auta, bo od drugiej strony( z tyłu ) jest taki plastikowy "dynks", który przy podważaniu na pewno pęknie.
Możesz wstępnie sprawdzić jeszcze, czy jak przekręcisz kluczyk w zamku "na otwieranie" i przytrzymasz go tak przez chwilę, to czy wszystkie szyby zjeżdżają w dół ( i odwrotnie ). Jeśli tak to teoretycznie sterownik w drzwiach kierowcy i jego połączenie z resztą auta jest w porządku i coś jest "nie halo" z przełącznikami lub ich podłączeniem w drzwiach.Załączone plikiJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
kowal 2002, dzięki z fotkę.
Przed chwilą próbowałem ten plastik podważyć wkrętakiem ale bardzo mocno siedzi i powstają tylko wgniecenia. Widzę że muszę jeszcze powalczyć.
Co do sprawdzenia szyb za pomocą kluczyka to mam kolejny problem, kluczyk wchodzi do zamka tylko do połowy i dalej ani drgnie. Potraktowałem wkładkę zamka WD-40 ale nic nie pomogło. Najprawdopodobniej coś siedzi we wkładce i trzeba będzie wszystko wyjąć, rozebrać i sprawdzić.
Komentarz
-
-
wini77, plastik siedzi mocno, szczególnie jak nie był nigdy ściągany. Podważać musisz czymś bardziej płaskim np. nożem, ale nie takim ostrym tylko takim do masła ( tylko musi być solidny ). Jak trochę podważysz to potem ciągnij do góry palcami, będzie porządnie "strzelać", bo blaszki mocno trzymają, ale nic nie powinno się połamać.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz