U mnie pomiar dokonano podczas przeglądu 22.10 w Emida Kraków i stwierdzili że jest na granicy, dopiero po przyciśnięciu gościa podał że wyszło 380mm (mój pomiar 360mm). Sprawa trwała ponad miesiąc , a to gość od zgłoszeń gwarancyjnych był na L4 to na szkoleniu itp itd, w końcu przyznano sprężyny BF, 30.11 dokonano wymiany, podczas odbioru usłyszałem tylko że jest w normie...mój pomiar to 385mm
[O1] Napinacz paska wielorowkowego
Zwiń
X
-
[O1] Napinacz paska wielorowkowego
Kilka tygodni po wymianie napinacza paska klinowego, urwało koło z pompy wspomagania i narobiło troche bałaganu, nie mówiąc już o kosztach z tym związanych. Mam zatem pytanie (chcę się odpowiednio przygotować do rozmowy z mechanikiem, który spartaczył robote...), czy jest jakakolwiek możliwość regulacji napięcia tego paska na napinaczu? Czy poprostu trafiłem na wadliwą sztukę?
W razie gdyby było potrzebne:
O1, 1.9TDI, AHF(110)
Z góry dziękuje za odpowiedź.
PZDR
Aha i czy jest możliwe zakupienie samego koła, czy muszę wymienić całą pompe?
-
-
nie wiem jak jest zbudowany napinacz w środku, ale podejrzewam że w miejscu zaznaczonym na czerwono jest jakaś sprężyna, która dociska koło do paska, a siłownik niweluje jedynie drgania i "dociska" z drugiej strony. Mylę sie? Może siłownik dodatkowo dociska... Czy jest jakakolwiek możliwość regulacji... o to mi chodziZałączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArasKilka tygodni po wymianie napinacza paska klinowego, urwało koło z pompy wspomagania i narobiło troche bałaganu
Zamieszczone przez Arasnapinać napina, ale czy jest jakakolwiek możliwość regulacji... o to mi chodzi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Krzycho-63Zamieszczone przez ArasNo nic, trzeba będzie reklamować napinacz...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteJakiej firmy był napinacz? Też muszę się wziąć za jego wymianę to przynajmniej będę wiedział którego producenta unikać.
u mnie ostatniego lutego posypał się napinacz, sprzęgło alternatora, rolka pośrednia, koszt 700zł
świerkotało od pewnego czasu i szczerze mówiąc odwlekałem naprawę, nagle coś pierdykło i poszłoooo
teraz po wymianie cisza ale też pustka w portfelu
Komentarz
-
Komentarz