Witam. Posiadam Skodę OktavieII z 2005r silnik 1,9 tdi 105km. Mam problem z odpaleniem, gdy silnik jest zimny długo kręce , przy rozgrzanym silniku odpala bez problemu! Proszę o pomoc
mi przychodzą dwa pomysły do głowy z takich najprostszych rzeczy
1) świece
2) coś z dopływem paliwa
to pierwsze powinno być zasygnalizowane błędem ale pytanie czym sprawdzałeś. Zerknij jak długo pali Ci się kontrolka świec żarowych gdy przekręcisz kluczyk na zapłon. Jeżeli dłużej aniżeli 2-3 sek to przyjrzyj się świecom (omomierz wystarczy)
odnośnie tego drugiego to nie mam pomysłu poza pytaniem czy wymieniałeś przykładowo filtr paliwa i jesteś pewien że szczelnie jest skręcona jego obudowa. Jeżeli nie jest to będą zacieki na obudowie i poniżej oraz będzie też czuć.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Podłączyłem pod kompa i nie ma zadnych błedów oprócz odłączonego czujnika! Ale przy odłączonym czujniku odpala bez problemów. Miałem jeszcze problem przy dodawaniu gazu lekko samochod drgał, ale problem znikl jak odłączylem czujnik.
Komentarz