uuuu musiało boleć mojej skodzie skończyło się na wymianie filtra kabiny
[O1] Problem z ogrzewaniem
Zwiń
X
-
Może ta informacja będzie komuś pomocna.
Posiadam Octavie 1 Kombi 2002r z silnikiem 1.8T.z instalacją gazową i tak samo jak niektórzy miałem problem z ogrzewaniem wnętrza kabiny, powyżej 3tyś obrotów grzało,a na wolnych dmuchało chłodnym powietrzem. Zostały sprawdzone elementy: termostat, pompa wodna, węże do reduktora gazowego i pozostałe w całym układnie chłodzenia. Więc pozostała tylko nagrzewnica, którą oczywiście wymieniłem (jak się póżniej okazało niepotrzebnie) Kosztowało mnie to dużo pracy i czasu (trzeba wyjąć całą deskę rozdzielczą i belkę, spuścić płyn z klimy) Efekt wymiany nagrzewnicy był znikomy, byłem zawiedziony, że tyle pracy i czasu poszło na marne. Dowiedziałem się przypadkiem, że ktoś też ma taki problem w innym aucie (bodajże Audi) i okazało się, że zbiorniczek wyrównawczy był na równi, bądź nieco wyżej od nagrzewnicy i tworzył sie coś w rodzaju pęcherzyka powietrza. Dolał płynu chłodniczego ponad stan sugerowany i jak ręką odjął. Zrobiłem tak samo i od tamtej pory problem z ogdzewaniem znikł.
Komentarz
-
-
radiino, sprawdzę
bo mam podobny problem ale ja zaobserwowałem inną prawidłowość jak zapierdzielam samochodem wyprzedam ogólnie jest na wysokich obrotach to temperatura na desce OK jak jadę w sznureczku ecodriving to spadaale że w środku w samochodzie nie zamarzają szyby to się nie przejmuje
Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matrix_plradiino, sprawdzę
bo mam podobny problem ale ja zaobserwowałem inną prawidłowość jak zapierdzielam samochodem wyprzedam ogólnie jest na wysokich obrotach to temperatura na desce OK jak jadę w sznureczku ecodriving to spadaale że w środku w samochodzie nie zamarzają szyby to się nie przejmuje
był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04
komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadomichalrh napisał/a:
Jeśli ci wskazówka temperatury na desce w czasie normalnej jazdy w sznurku opada to coś jest nie tak, czujnik temperatury/termostat chyba.
u mnie był czujnik temperatury - temperatura była prawidłowa, tylko wskazanie nie
Jeden daje wartości dla potrzeb ECU ( sterowanie wtryskiem itd) a drugi podaje wartości na "blat" (wskazówkę)Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
dominik9420, które to kanały które trzeba było by sprawdzić ? oczywiście przy sprawdzaniu kabelkiem?
taką sytuacje tłumaczyłem że wydajność układu ogrzewania jest większa niż energii która praktycznie nie zostaje wytworzona (bo silnik nie spala paliwa tylko jedzie praktycznie napędzany siłą kół lub kręci się bardzo powoli)Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
Komentarz