kabanos jak nie Ty kto?? :diabelski_usmiech
Urwana wtyczka w octavii '99 1.6 AEE
Zwiń
X
-
Urwana wtyczka w octavii '99 1.6 AEE
Witam,
Probelm dotyczy octavii z 99 roku z silnikiem 1.6 AEE.
Mam w przedziale silnika urwaną wtyczkę i nie mogę namierzyć kabla z którym powinna być połączona. Wtyczka znajduje się między rozrusznikiem a akumulatorem na wysokości rozrusznika. Tak jak widać na zdjęciach (akumulator, rozrusznik i obudowa termostatu są wymontowane):
Po urwanej stronie jest zaślepka i wychodzący kabel koloru niebieskiego.
Po stronie nie urwanej są 2 kable: pomarańczowy i niebieski.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Informacyjnie: Urwana wtyczka nie wpływa na działanie samochodu. Przynjamniej nie zauważyłem dziwnych problemów (normalnie zapala i chodzi w normie).
-
-
Zamieszczone przez lukas_jgPodłącz pod kompa. Może pokaże jakiś kod błędu.
Zamieszczone przez grzesiu2400Możliwe że się mylę lecz sugeruję się wyglądem, i taka wtyczka u mnie jest w tym miejscu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzychaugustCześć. U mnie ten niebieski przewód jest połączony z czarnym od alternatora, na wysokości
rozrusznika wypada kostka, którą tak jak ty urwałem podczas wymiany rozrusznika.
To tez tłumaczy nieświecenie kontrolki akumulatora na desce rozdzielczej (to łączyłem z przepalonym tranzystorem na płycie wskaźników).
Super - temat zamknięty. Jeszcze raz dzięki.
Komentarz
-
-
Myślę, że żeby to fachowo naprawić musiałbyś wymienić po stronie urwanej pin. Mam taki z kabelkiem. Mogę wysłać. Napisz do mnie jeśli chciałbyś taki lub zadzwoń. 510 150 407Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz