Z opisu widać ze fajna Octavia na wypasiku ale fotki nie działają
O1 1.6 zimny/wilgotny przerywa, strzela, brak mocy.
Zwiń
X
-
O1 1.6 zimny/wilgotny przerywa, strzela, brak mocy.
Problem jest tylko przy dużej wilgotności powietrza.
Wymieniłem świece i przewody wysokiego napięcia, ale nie pomogło.
Jak odpalam rano samochód, to przez kilka minut zachowuję się jakby nie palił na jedną świecę. Strzela, nie ma mocy, szarpie. Po kilku minutach czyli jak się domyślam po wyschnięciu wszystko jest ok.
Czy coś jeszcze do wymiany?
Silnik BFQ 1.6 benzyna/LPG.
-
-
KOlego, ja bym stawiał na cewkę. W tych silnikach lubią padać a w szczególności przy gazie. Ja u siebie średnio co 50-60tyś muszę wymienić.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Umyj dokładnie cewkę, nalot brudu i kurzu na cewce pod wpływem wilgoci powoduje przebicie wysokiego napięcia na cewce i iskra nie pojawią się na świecach.
Zapchany filtr paliwa objawiał by się przerywaniem pod dużym obciążeniem na obrotach, a nie przy zapalaniu.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Odgrzewam kolteta - diagnoza u mnie w ASO , wtryski siadają z LPG
Cewka niby sprawna , nawet błędów nie widzieli - tylko raz wypad zapłonu się pojawił na pierwszym garze.
Mam 93 000 km. może to jednak tak jak piszecie - a ASO się myli.
2 razy zmieniałem świece , bo myślałem że to ten kłopot.
ASO mi wytłumaczyło , że siadają wtryski gazu ( Landi Czarne ) i puszcza na koniec przy gaszeniu , a na odpalenie przy benzynie ma dwie dawki - benzyna i gaz , więc prycha zanim nie wypali tego co ma. Jak dodaję lekko gazu to się nie dławi , jak mocniej to prycha .
Jak tylko dostane 30 stopni - wszystko oki , ale mocy jakby na początku mało - później na ciepłym idzie jak burza - na LPG i PB .
Nie wiem co myśleć i czy kombinować z tą cewką - wtryski i tak już zamówiłem (1200 zł. ) a cewka kolejne 270 kurde...Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Skoda jest ze mną od zawsze.
Komentarz
-
Komentarz