Zamieszczone przez maciek30_pl
Hrobotanie przy ruszaniu
Zwiń
X
-
Hrobotanie przy ruszaniu
Witam
Chciałbym spytać bo już nie mam zdrowia do mojej szkody czy wie może ktoś skąd wydobywają sie dzięki hhhrrrrrry przy ruszaniu powoli, na niskich obrotach (przy większym dodaniu gazu problem prawie nie odczuwalny ale za szybko sie zbiera) i co może być uszkodzone (prosze tylko nie piszcie typu jedz do ,,fachowca" - też mam ich dosyć) również odczuwalne jest tak jakby silnik był przeciążony i problem występuje tylko na 1 i mniej odczówalny na wstecznym. I chciałbym sie spytać jeszcze czy czujnik g2 jest w jednej obudowie z g62 bo wywala mi błąd w vagu czujnika g2 a równiez przy minusowych temoperaturach kontrolka od świec gaśnie po 1-2sekundach a czytałem że zależy to właśnie od czujnika g62.
-
-
Mam ASR ale jęśli traaci przyczepność to świeci kontrolka na blacie a ten problem występuje również na czystym asfalcie
[ Dodano: Nie 30 Gru, 12 11:03 ]
Mam drgania na kierownicy po dodaniu gazu im więcej dodaje tym większe i sprawdzony mechanik starej daty (nie zajmuje sie elektroniką-tu problem) mówił że to najprawdopodobniej przegóby wewnętrzne do wymiany ale czy one mogą mieć coś wspolnego z tym hrrry i obciążeniu silnika przy ruszaniu?
Komentarz
-
-
Kryzys5554, oczywiście , z tym ze muszą być już w złym stanie..
a może masz taki przypadek ze poszedł Ci i zewnętrzny i wewnętrzny jednocześnie i wtedy może być takie zachowanie auta..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kryzys5554Czyli może to być wina przegóbów z tym obciązeniem silnika i hrobotaniem sprzęgło i dwumas moge wykluczyć?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Przeguby mają różne objawy zużycia.
Ja nigdy nie miałem standardowego (na skręconych kołach - terkotanie)
Obecnie też diagnozuję, bo od 80km/h coś wpada w drgania i terkocze (lub może puka) przy jeździe na wprost. Im szybciej jadę tym szybciej terkocze.
Na skręconych kołach mam tylko łupniecie podczas jazdy na drugim biegu. Jadę po rondzie, dają i puszczam gaz.
Przy dodaniu gazu jest puknięcie i przy odpuszczeniu jest puknięcie.
Nie są to tuleje, nie są to inne gumy. Po nowym roku umówiłem się na wymianę przegubu zewnętrznego. Zobaczymy czy mam rację.
Rok temu wymieniłem w drugim kole przegub zewnętrzny, który mocno szumiał podczas skręcania. Nie pukał, nie terkotał - szumiał.
Z opisanych przez Ciebie objawów też podejrzewam przegub.
Komentarz
-
-
Kryzys5554, u mnie jak poszedł przegub zew po wcześniejszym pękniętym gumowym mieszkiem osłaniającym przegub to przy ruszaniu do przodu i do tyłu było słychac takie puknięcie, dynamicznie ruch do przodu i do tyłu.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
nie dokońca pozbyć, inaczej spytam, chcę go unormować to chamskie ruszanie bo inaczej tego nazwać sie nie , żeby nie bylo przeciązenia (bo to jest czuć na samochodzie) musze dodawać więcej gazu = szybkie zebranie, a ja chcem powoli łagodnie i jak tak rusze powoli lagodnie to czuje jakby silnik sie przeciązal (nie pracuje wtedy normalnie tr tr tr tylko trrry trrry trrry i dopiero jak mu dodam więcej gazu zaczyna normalnie chodzić)
Dzięki za pomoc ale najpierw spróbuje wymiany tego przegubu wewnętrznego a dopiero później bede sie martwił pokrewnymi asr
Komentarz
-
-
Kryzys5554, no to raczej nie EDS. EDS działa (chrobocze) gdy nastąpi poślizg któregoś z kół. System ten ma za zadanie ułatwić ruszanie na śliskich nawierzchniach poprzez przeniesienie momentu obrotowego z koła które straciło przyczepność na inne koła które ta przyczepność posiadają.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz