Moim zdaniem cewka. Miałem podobny objaw, co prawda w innej marce samochodu. Vectra przy wchodzeniu na obroty miała przerwę, szarpała, prychała tak, jakby chciała powiedzieć "możesz sobie deptać, a ja się nie dam wkręcić" Po wymianie DISa problem zniknął.
[O1] szarpanie autem
Zwiń
X
-
kabekek na usb , nie wiem jakiego masz lapka , ja używam taki tylko rs 232
tu pobierz program http://www.ac.com.pl/pl/doc/346/prog...rukcje-obslugi do sterownika jaki masz u siebie :wink:
Komentarz
-
-
a i jeszcze takie pytanie co do dysz wtryskiwaczy... czy mozna zdiagnozowac ich wadliwosc w programie do regulacji gazu?? czy ich niewlasciwe funkcjonowanie moze doprowadzic do podawania zbyt duzej mieszanki gazu a wkoncu do jego 'zalewania'?
tak w sumie przekonales mnie raczej do tego kabla... przynajmniej nikogo nie bede o łaskę prosił :roll: ... gazownicy zycza sobie na zapisy ,umawia sie na 14 a przyjmuje dopiero godzine pozniej... i 30dyszki skasuje..sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123a i jeszcze takie pytanie co do dysz wtryskiwaczy... czy mozna zdiagnozowac ich wadliwosc w programie do regulacji gazu?? czy ich niewlasciwe funkcjonowanie moze doprowadzic do podawania zbyt duzej mieszanki gazu a wkoncu do jego 'zalewania'?
tak w sumie przekonales mnie raczej do tego kabla... przynajmniej nikogo nie bede o łaskę prosił :roll: ... gazownicy zycza sobie na zapisy ,umawia sie na 14 a przyjmuje dopiero godzine pozniej... i 30dyszki skasuje..OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123jeden gazownik wlasnie mi wydal taki osad w ktorym stwierdzil ze dysze daja ciala i nalezy je wymienic... na dowod powiedzial mi ze 'widzi' to na kompie.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Sorry że się nie odzywałem, ale jestem na urlopie. Walteki są to elektrozawory, które z precyzją dawkowania nie mają nic wspólnego. Ja osobiście z takich silników jak twój wywalam je i zakładam Regi (wersja budżetowa) z dyszą 2 mm i na cisnieniu 1.1 i smiga aż miło.
W stagu nie ma opcji testów wtryskiwaczy, gazownik porównał czasy Pb z Lpg i pewnie lpg były krótsze, ew. wyłącza po kolei i widzi który leje.
Powinieneś mieć żółte :-) valteki
Komentarz
-
-
waskivw, zaplon jest ustawiony ok, sprawdzalem tak jak pisales.
korzystajac z wolnej soboty wymienilem sprezyny w aucie.. nie zdarzylem zas sprawdzic manometrem cisnienia.
zamowilem sobie kabelek rs 232 z koncoweczka pod stag4 :roll: bede musial poczytac lekture i sprobowac pobawic sie nim jak juz do mnie dotrze.
w ktorym miejscu znajduja sie te dysze?
wyczytalem ze przy moim silniku dysza powinna miec 2,0mm , cisnienie od 0,92
sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
bez rewelacji.. rano jak go odpalę (godzina 4,30 ) zaczyna spod maski dobiegać dziwny dźwięk. jak auto trochę złapie temperatury nic nie słychać. niedobór mocy w dolnym zakresie obrotów nadal jest. obroty nie falują.
podjadę do jakiegoś magika raczej :roll: ...
masz może jeszcze jakąś dobra lekturę dot regulacji gazu itp?sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
waskivw, i tak duzo rzeczy podpowiedziałeś za co dziękuje
filtr paliwa wymieniłem na nowy a pompy się jeszcze nie dotykałem. umówię się na wizytę u mechanika i niech zobaczy swoim okiem . jak coś się tylko dowiem będę pisałsprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
dzis albo jutro wieczorem jade do mechaniora.
probowalem podlaczyc interfejs do instalki lpg. i za kazdym razem wyskakuje komunikat: brak sterownika lpg :evil:
mam zainstalowany na kompie AcGasSynchro-6.0.0.37.
odinstalowalem go i zainstalowalem starsza wersje AcGasSynchro v1.14.1.0 . mimo zmiany na starsza wersje komunikat wyskakuje ten sam.
zestaw podlaczam pod della z vista na pokladzie. mam do tego przejsciowke z com (zenski ) na usb. dodam ze przejsciowka jest ok ,oraz sa do niej zainstalowane stery.
moze zestaw ten nie toleruje zadnych przejsciowek??
[ Dodano: Wto 19 Lut, 13 20:22 ]
przed chwila wrocilem z wizyty u mechanika. zostala zmieniona sonda lambda. mowil ze tamta wogole nie pracowala... problem wkoncu zginal !!
jeszcze tylko musze wyregulowac instalacje gazowa i bedzie miodzio :szeroki_usmiech
Dzieki wszystkim za rady a w szczegolnosci rOBERTO795, i waskivw, .
ps
pytanie powyzej jest aktualne. jakby ktos wiedzial jak rozgrysc sytuacje z tym podlaczeniem auta niech podrzuci jakas mysl :idea:sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
Komentarz