dziwne odpalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czester23
    Classic
    • 2015
    • 14

dziwne odpalanie

Zamieszczone przez ahmed799
    Oczywiście byłem pod sklepem wypić piwko zeby dowiedzieć się co w okolicy piszczy :P
    towarzystwo spod sklepu to najlepsze źródło informacji dowiesz się wszystkiego o wszystkich i może z 20% tego będzie prawdą :lol: wlepki wysłane
  • admor007
    Classic
    • 2013
    • 39

dziwne odpalanie

witam! mam taki problem. chodzi o odpalanie mojego 1,9tdi 90km. dodam,że aku mam nowy,ładowanie ok. chodzi mi o to,że różnie mi odpala. czasami postoi 3 dni i jak odpalam to ledwo zakręci i już odpali, a czasami to np za pierwszym kręceniem nie odpali, i jeszcze mam takie wrażenie,że już prawie łapie ale jednak nie może zalapać, może ktoś by miał pomysł co to może być??? będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie.

Komentarz

• mobi65
      Rider
      • 2009
      • 291

Re: dziwne odpalanie

Zamieszczone przez admor007
      witam! mam taki problem. chodzi o odpalanie mojego 1,9tdi 90km. dodam,że aku mam nowy,ładowanie ok. chodzi mi o to,że różnie mi odpala. czasami postoi 3 dni i jak odpalam to ledwo zakręci i już odpali, a czasami to np za pierwszym kręceniem nie odpali, i jeszcze mam takie wrażenie,że już prawie łapie ale jednak nie może zalapać, może ktoś by miał pomysł co to może być??? będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie.

mozliwe ze cofa ci sie paliwo , sprawdz czy nie masz babelkow powietrza w przewodzie na zasilaniu pompy wtryskowej

Komentarz

• pomylony28
        Ambiente
        • 2012
        • 114
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Tak jak mówi mobi65 . Sprawdz szczelność węzyków przelewowych między wtryskami przy silniku.

Komentarz

• admor007
          Classic
          • 2013
          • 39

no są bąbekji powietrza w przewodzie. i co teraz z tym zrobić???

Komentarz

• mobi65
            Rider
            • 2009
            • 291

Zamieszczone przez admor007
            no są bąbekji powietrza w przewodzie. i co teraz z tym zrobić???
            kiedy wymieniany byl filtr paliwa ? , mozliwe ze lapie powietrze na zaworku zwrotnym na filtrze

chodzi o uszczelke nr3 lub druga opcja to ze nie trzyma zawor zwrrotny smoka w zbiorniku

Komentarz

• admor007
              Classic
              • 2013
              • 39

na początku wymienie ten zaworek i zobacze co się będzie działo. a jak to poszło w baku w tym smoku to ciężko to wymienić???

Komentarz

• petras
                Ambiente
                • 2008
                • 171
                • Octavia I (1U2)
                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

nie wymieniaj zaworka tylko same oringi, do kupienia w ASO za parę złociszy

Komentarz

• admor007
                  Classic
                  • 2013
                  • 39

Zamieszczone przez petras
                  nie wymieniaj zaworka tylko same oringi, do kupienia w ASO za parę złociszy
                  miałeś też taki problem??

Komentarz

• mobi65
                    Rider
                    • 2009
                    • 291

mozesz tez sprubowac podac paliwo podpiac wezyki na krutko z naczynia napelnionego paliwem wykluczysz przynajmniej zaworek zwrotny w zbiorniku paliwa

Komentarz

• admor007
                      Classic
                      • 2013
                      • 39

więc tak panowie. wszystko posprawdzane i wszystko niby jest ok. ostatnie 2 dni odpalił rano na dotyk. i teraz tak czasami właśnie na dotyk odpala a czasami tak jak wcześniej pisałem ciężko, musi troche pokręcić a potem powoli zaczyna łapać. jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to bardzo prosze w dalszym ciągu na info.

Komentarz

• petras
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 171
                        • Octavia I (1U2)
                        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

tak mialem podobny problem, bąbelki w wężyku. kupione w aso oringi i wymienione nie poprawiły sytuacji z odpalaniem.
                        wyciągnąłem smok z baku, wymyłem, wyczyściłem i przedmuchalem zaworki...zacinały się niestety....po tych operacjach problem ustąpił na amen i nie wrócił już od 3 lat

aczkolwiek jeden bąbelek w przewodzie sobie jest...nie przeszkadza mi...

Komentarz

Pracuję...