witam! mam taki problem. chodzi o odpalanie mojego 1,9tdi 90km. dodam,że aku mam nowy,ładowanie ok. chodzi mi o to,że różnie mi odpala. czasami postoi 3 dni i jak odpalam to ledwo zakręci i już odpali, a czasami to np za pierwszym kręceniem nie odpali, i jeszcze mam takie wrażenie,że już prawie łapie ale jednak nie może zalapać, może ktoś by miał pomysł co to może być??? będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie.
witam! mam taki problem. chodzi o odpalanie mojego 1,9tdi 90km. dodam,że aku mam nowy,ładowanie ok. chodzi mi o to,że różnie mi odpala. czasami postoi 3 dni i jak odpalam to ledwo zakręci i już odpali, a czasami to np za pierwszym kręceniem nie odpali, i jeszcze mam takie wrażenie,że już prawie łapie ale jednak nie może zalapać, może ktoś by miał pomysł co to może być??? będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie.
mozliwe ze cofa ci sie paliwo , sprawdz czy nie masz babelkow powietrza w przewodzie na zasilaniu pompy wtryskowej
więc tak panowie. wszystko posprawdzane i wszystko niby jest ok. ostatnie 2 dni odpalił rano na dotyk. i teraz tak czasami właśnie na dotyk odpala a czasami tak jak wcześniej pisałem ciężko, musi troche pokręcić a potem powoli zaczyna łapać. jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to bardzo prosze w dalszym ciągu na info.
tak mialem podobny problem, bąbelki w wężyku. kupione w aso oringi i wymienione nie poprawiły sytuacji z odpalaniem.
wyciągnąłem smok z baku, wymyłem, wyczyściłem i przedmuchalem zaworki...zacinały się niestety....po tych operacjach problem ustąpił na amen i nie wrócił już od 3 lat
aczkolwiek jeden bąbelek w przewodzie sobie jest...nie przeszkadza mi...
Komentarz