Zamieszczone przez marcins30
Przeładowanie turbiny
Zwiń
X
-
Kąt wtrysku udało mi się ustawić (dzięki przemik). Obecnie jest w granicach 56-57. Te wartości udało mi się wycelować najbliżej 49-51 i chyba powinny być ok. Jutro wstawię filmik z pracą silnika.
Przy okazji zauważyłem że pasek rozrządu jest troche przesunięty w prawo, prośba o weryfikację czy tak może być:
Termostat kupiłem, rozebrałem i okazało się że dali mi w sklepie zły model a już było za późno żeby jechać wymienić... Ale przynajmniej już mam wyćwiczone wymontowanie termostatu.
EGR sprawdziłem i podciśnienia na pewno nie ma w wężyku, wężyki są w porządku. Pytanie czy jest jakiś inny sposób na sprawdzenie N18 niż podmiana na nowy? Nie chcę wydać kasy na nowy a póżniej się okaże że to nie jest przyczyną. Czy niedziałający N18 daje to samo co zaślepiony EGR?
Probowałem też wyregulować gruszkę ale bez efektów, poniżej logi po każdej zmianie. Nie mam pomysłu co dalej z tym robić...
Log (4 - 000)
Log (5 - 000)
Log (0 - 000_BS)
Log (1 - 001)
Log (2 - 011_po zmianie kąta wtrysku)
Log (0 - 011_ustawianie gruszki)
Komentarz
-
-
Kręcić regulacją gruszki w drugą strone.
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795Kręcić regulacją gruszki w drugą strone.
Czarno-biały łącznik był odwrotnie włożony co odcinało podciśnienie do EGR i klapy gaszącej. Teraz jest ok.
Wymieniłem wszystkie wężyki podciśnienia.
Zrobiłem logi 011 odcinając podciśnienie od N75 i też mam przeładowanie, prośba o porównanie logów i info co dalej z tym tematem można zrobić? Bo już nie wiem w którą stronę kręcić sztangą:/
Log (011 bez podcisnienia w gruszce)
Log (011 z podcisnienie w w gruszce)
Log (011BS)
Log (011 normalna jazda)
Komentarz
-
-
Rozkręciłem sztangę o 3 obroty.
Poniżej logi:
Log (011 BS1)
Log (011 Dynamic)
Log (011 BS2)
Mam wrażenie że kierownice znów stoją zapieczone... Poniżej filmik z widocznym ruchem sztangi na 011 BS:
Dodatkowo pojawił się błąd przeładowania z jakimś nowym opisem:
Tuesday, 01 October 2013, 20:24:55
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Control Module Part Number: 038 906 012 HA
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0000SG 4922
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 31480
Additional Info: TMBJG21U542865764 SKZ7Z0C2134005
1 Fault Found:
17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation
P1557 - 06-00 - Signal too High
Komentarz
-
-
Poniżej logi po trzech zmianach (skrecanie sztangi):
Log (0 - 011,011)
Log (1 - 011,011)
Log (2 - 011,011)
Z obserwacji sztangi w trybie Basic Settings wydaję mi się że nie chodzi tak jak powinna, jakby były zapieczone łopatki.. Prośba o polecenie dobrego fachowca w okolicy Warszawy który by mi rozebrał turbinę i sprawdził czy łopatki są zapieczone, wyczyścił je, sprawdził stan po regeneracji i ustawił odpowiednio gruszkę. Dużo osób na forum poleca DGW, co sądzicie? Zależy mi na osobie która się zna gdyż poprzedni mechanik można powiedzieć że uczył się na moim samochodzie...
Komentarz
-
-
W zadnym z tych logów nie jest dobrze.
Krecenie przy dlugosci sztangi w sytuacji kiedy nie mamy pewnosci ze VTG chodzi lekko jest złym pomysłem.
W tej chwili nawet juz nie wiadomo gdzie lezy problem w rozregulowanej sztandze czy w zapieczonych VTG.
Tak DGW to dobra opcja.Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
Panowie,
Prośba jeszcze o ocenę ruchu sztangi:
Wydłużyłem ją i się trochę poprawiło:
Log (0 - 011)
Log (1 - 011)
Komentarz
-
-
Wlasnie wydaje mi sie ze moze byc zapieczony. Probowalem rozruszac sztange gdy zmieniala pozycje ale na koncu stawiala opor. Sprawdzalem ruch sztangi w innym alh z 99r. I tam zakres byl sporo wiekszy. Zbieram sie do oddania octavii na czyszczenie turbo. I osluchanie silnika bo nadal cos jakby stuka...
Komentarz
-
-
Cześć, widziałem na, że na forum jest kilka podobnych wątków dotyczących braku mocy i analizy logów więc, żeby nie tworzyć kolejnego podpinam się pod ten. Moja Octavka bardzo słabo się zbiera. Mam zrobione logi dynamiczne podczas przeglądu i po regulacji mieszka. Poniżej wklejam linki i proszę przemik, o analizę
Podczas przeglądu
Cena domeny: do negocjacji. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie Aftermarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.
Po regulacji mieszka
Komentarz
-
Komentarz