Najczęściej 28, jak jeździłem do Niemiec to z "dużych" na 21 nadawali.
Duży ubytek płynu chłodnicy oraz osad pod korkirm oleju!!
Zwiń
X
-
Duży ubytek płynu chłodnicy oraz osad pod korkirm oleju!!
Witam.
Jakieś 3 tyg. temu wymieniałem olej jak i płyn w układzie chłodzenia i co 2 tyg. muszę dolewać wody i to nie mało bo około 2 litrów. :shock: Ale wczoraj jak wybrałem się na dłuższą trasę podniosła mi się temperatura silnika do maksimum przez co musiałem zjechać na pobocze odczekać trochę i dolać znów wody i to ponad 2 litry. Po dolaniu temperatura silnika wróciła do normy ale przejechałem około 70 km i znów musiałem dolać :bsilny:
Z tego co udało mi się dowiedzieć to najprawdopodobniej uszczelka pod głowicą ale nie mam pewności. Czy możecie mi podać ewentualny koszt takiej naprawy i powiedzieć co przy takiej wymianie jest potrzebne chodzi mi tu o części i czy olej będzie musiał być znowu wymieniony/
Silnik 1,6 benzyna 101km km
Z góry wielkie dzięki
-
-
a zwrociles uwage czy samochod ci nie dymi ? to strasznie duzo ci go ucieka, to raczej wyglada na wyciek... jak u mnie padla UPG to mi wywalalo plyn ze zbiorniczka wyrownawczego po ostrzejszej jezdzie, plyn w zbiorniczku byl metny i bylo w nim czuc spaliny. Patrzyles czy nie ma mokrej plamy pod samochodem ? Tak ogolnie wymiana UPG, czesci plus sprawdzenie glowicy na szczelnosc kosztowalo mnie 950 pln. Najpierw sprawdz podstawowe opcje ubytku plynu, zeby sie nie pakowac w niepotrzebne kosztapekool
Komentarz
-
Komentarz