Fajna amerykanka. Gratulacje
[O1] Demontaż tylnego czopa
Zwiń
X
-
[O1] Demontaż tylnego czopa
Witam, podczas wymiany czujnika ABS z tyłu niestety urwałem śrubkę mocującą. I tu pojawia się kilka pytań:
1. Najlepsze wyjście jakie widzę to demontaż czopa i wykręcenie wykrętakiem urwanej śruby, czy jest jakieś lepsze wyjście?
2. Widzę w poradnikach że piasty nie schodzą tak lekko i trzeba użyć ściągacza - pytanie co z założeniem z powrotem, nie będzie problemów?
3. Chyba za bardzo spiłowałem nowy czujnik i jest niecały milimetr luzu - czym wypełnić lukę między podstawą czopa a czujnikiem, poxipol się nada?
4. Jeśli ktoś w Warszawie się w tym specjalizuje albo dla niego to pikuś - niech pisze cenę
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez bogdann2. Widzę w poradnikach że piasty nie schodzą tak lekko i trzeba użyć ściągacza - pytanie co z założeniem z powrotem, nie będzie problemów?
Zamieszczone przez bogdann3. Chyba za bardzo spiłowałem nowy czujnik i jest niecały milimetr luzu - czym wypełnić lukę między podstawą czopa a czujnikiem, poxipol się nada?FIAT Service
Komentarz
-
-
Ja jak wymieniałem czujnik abs też tą śrubkę ukręciłem i jeżdżę bez zamontowałem czujnik akurat pasował w duży wcisk i się trzyma nie ma błędów tobie również radzę załóż sprawdź czy nie wywala błędów i po sprawie warunki zewnętrzne jeszcze tobie bardziej pomogą i się ładnie zamocuje a jak masz luz to może poksylina aby ustawić i zabezpieczyć
Komentarz
-
Komentarz