Zamieszczone przez CHRIS3355
Turbina-łapie nieregulanie
Zwiń
X
-
Turbina-łapie nieregulanie
Witam
Od 2miesięcy posiadam octavke 1.8t 20V Zamontowana została sekwencja DIEGO, po przejechaniu 100km zaświeciła kontrolka check :shock: .
Na diagnostyce wyskoczył błąd N112. Na dodatek turbinka łapie nieregularnie(raz od2,5tys obr innym razem 4tys obr,czuć to wgniecenie w fotelik, a niekiedy jest taki regularny start bez żadnego doładowania). Pytanie: Czy to będzie wina zaworu upustowego? że się zacina? I psuje całą frajdę z jazdy? Czy może turbinka nadaje się do czyszczenia? czy może już do regeneracji?
Czy założenie sekwencji mogło spowodować ten problem?
I co zrobić by wróciła moc
-
-
Zamieszczone przez gassolina4Od 2miesięcy posiadam octavke 1.8t 20V
Najpierw sprawdź stan turbiny, zanim zaczniesz cokolwiek wymieniać i zrób komplet logów.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
miałem podobny problem w 1.8 t agu wymieniłem zawór upustowy na orginał z serwisu i auto miało swoja moc od dolnych obrotów do samego konca skali - koszt chyba 150 zł ale ze 3 lata temu
zawór nie trzymał cisnienia tylko popuszczał z powrotem przed turbo
prosta sprawa zdemontuj go jest na dwóch opaskach i dmuchnij powinnien przepuszczac w jedna strone jeżeli działa na dmuchanie i ssanie to jest zepsuty
Komentarz
-
-
Re: Turbina-łapie nieregulanie
Zamieszczone przez gassolina4Witam
Od 2miesięcy posiadam octavke 1.8t 20V Zamontowana została sekwencja DIEGO, po przejechaniu 100km zaświeciła kontrolka check :shock: .
Na diagnostyce wyskoczył błąd N112. Na dodatek turbinka łapie nieregularnie(raz od2,5tys obr innym razem 4tys obr,czuć to wgniecenie w fotelik, a niekiedy jest taki regularny start bez żadnego doładowania). Pytanie: Czy to będzie wina zaworu upustowego? że się zacina? I psuje całą frajdę z jazdy? Czy może turbinka nadaje się do czyszczenia? czy może już do regeneracji?
Czy założenie sekwencji mogło spowodować ten problem?
I co zrobić by wróciła moc
Komentarz
-
-
do richi9
wróżką nie jestem na logach niestety u mnie nic nie wychodziło a jeżeli chodzi o podpowiedzi to chyba forum to jest własciwe miejsce bo nie mówie o wymianie całego silnika tylko o sprawdzeniu zaworu niestety nie wszystko da się sprawdzić komputerem czasem trzeba sobie ubrudzić też ręce .
Komentarz
-
Komentarz