Zamieszczone przez r2r
TDI ALH zmiana dwumasy na jednomas
Zwiń
X
-
TDI ALH zmiana dwumasy na jednomas
Witam , Mam do uzytkownikow tego forum jedno male pytanko ,a dokladnie czy jednomas od Passata B4 rowniez bedzie pasowac do mojej octavi jako zamiennik dwumasy. we wszystkich opisach widnieje tylko opis ze kolo zamachowe z golfa mk3 1.9 tdi 1z albo nr katalogowy a na allegro jedyne co znalazlem to do passata b4 1.9 tdi 1z, silnik tam jest tak samo ustawiony jak w golfie , ale gosc nie napisal nr koła i dlatego nie jestem pewien czy kupowac to kolo. Chyba ze ktos ma zestaw na sprzedaz ze sztywnym kołem??
-
-
Potrzebujesz;
Śruby:
N90206103 to są te duże - śruby do koła zamachowego 6szt
N10101001 te są do docisku - 6szt
Koło zamachowe:
zamach 1z (1.9tdi 90KM z mk3), abf (2.0 16V z mk3), g60 (PG z mk2) || VW 037 105 273C / VW 028 105 269 B||
Komplet sprzęgłowy Sachs
3000 332 001 to G60
lub
3000 384 001 to VR6
na komplet sprzęgłowy składa się:
Tarcza dociskowa sprzęgła
Tarcza sprzęgła
Łożysko zwalniające
Dodatkowo:
uszczelniacz na wał
olej do skrzyni biegów
oba do dostania w ASO po VIN'ie
Zestaw pasuje do:
1.9 TDI VP ( AFN,AHF, ALH, ASV, AGR, 1Z)
1.9 TDI PD : BKC , BLS - tylko skrzynia 5 b.
(znalezione na forum vw golf
A tu jednomas z alledrogo
O1 TDI by Profiturbo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arebukPotrzebujesz;
Śruby:
N90206103 to są te duże - śruby do koła zamachowego 6szt
N10101001 te są do docisku - 6szt
Koło zamachowe:
zamach 1z (1.9tdi 90KM z mk3), abf (2.0 16V z mk3), g60 (PG z mk2) || VW 037 105 273C / VW 028 105 269 B||
Komplet sprzęgłowy Sachs
3000 332 001 to G60
lub
3000 384 001 to VR6
na komplet sprzęgłowy składa się:
Tarcza dociskowa sprzęgła
Tarcza sprzęgła
Łożysko zwalniające
Dodatkowo:
uszczelniacz na wał
olej do skrzyni biegów
oba do dostania w ASO po VIN'ie
Zestaw pasuje do:
1.9 TDI VP ( AFN,AHF, ALH, ASV, AGR, 1Z)
1.9 TDI PD : BKC , BLS - tylko skrzynia 5 b.
(znalezione na forum vw golf
A tu jednomas z alledrogo
http://allegro.pl/seat-alhambra-1-9-...377519735.html
Komentarz
-
-
samtech84, to że pasuje to wiem, ale jak długo auto jeździło bez awarii lub narzekania kierowcy? Na naszym forum chyba nikt tego nie przerabiał ale na LeonClub było kilku i szybko wrócili do 2-masy w skrzyni 6B.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Drodzy uzytkownicy nie ukrywam iz bede sam zmieniac sprzegło (pierwszy raz w zyciu taka operacja) i chcialbym wiedziec na co uwazac .w sumie nic mnie nie przeraza tak bardzo jak wymiana uszczelniacza . Moje obawy są jedynie takie by go zle nie zalozyc albo nie zniszczyc podczas zakldania. na co mam uwazac i jakiej firmy uszczelniacz kupic?? jak na moje myslenie to najlepiej jak pojade do serwisu VW i kupie orginal. Na allegro są tylko 2-marki TOPRAN i CORTECO ... kiedys do audi kupilem poduszke silnika corteco i byla dobra ale za to do innego auta kupilem uszczelniacz pół osi topran i po zalozeniu ciekło ze skrzyni. Dlatego pytanie do forumowiczow ktorzy przerabiali temat i moga opisac jak bezpiecznie zamontowac i jakiej firmy czesci. Z gory dziekuje i Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Re: Zmiana uszczelniacza??
Zamieszczone przez Ramon2000a ilu z was zmienialo uszczelniacz walu przy takiej zabawie i jakiej firmy uszczelniacz ??Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
Komentarz