Czujnik połozenia wału - silnik AZJ 2.0

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysztaf1
    Classic
    • 2013
    • 3

wypadło mi dzisiaj ostrzeżenie o hamulcach i się okazało że klocki się skończyły przednie i to już kolejne co przyznam szczerze że bardzo mnie zdziwiło bo seryjne TRW wytrzymały około 43 tys a teraz miałem ATE i wytrzymały 20 tys.... nie wiem, może się nie znam ale różnica trochę duża...
    qris
  • yogi_07
    Classic
    • 2012
    • 8

Witam, pomoże ktoś - jak w temacie - gdzie szukać czujnika położenia wału?

Komentarz

• Bartek.K
      Rider
      • 2012
      • 396

Od przodu motoru w bloku silnika po lewej lub prawej. Będzie praktycznie przy krawędzi.
      Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• yogi_07
        Classic
        • 2012
        • 8

Mechanik mówił - że jest pod rozrządem.....hm...czas na zmianę mechanika?

Komentarz

• bws34
          Rider
          • 2011
          • 543

Kolego od przodu silnika jak patrzysz to po prawej stronie na dole obok filtra oleju. Ściągnij sobie osłonę silnika i popatrz w dół przed siebie za białą wtyczką, a później idź za kablem w dół
          Sam wymieniasz czy mechanik? Ja sam próbowałem ale nie umiem dziada wycągnąć bo jakoś dziwnie mocno siedzi.. Imbus 6 do odkręcenia śruby
          "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• Bartek.K
            Rider
            • 2012
            • 396

Trzeba go mocno ciągnąc bo trzyma go oring i korozja też pewnie zrobiła swoje. A pod pokrywą rozrządu znajduje sie czujnik położenia wałka rozrządu.

Komentarz

• crazykoko
              Ambiente
              • 2014
              • 140

Odgrzeję odrobinę kotleta. Mam taki problem, że wywala mi cały czas błąd czujnika wału korbowego. Czujnik wymieniony na nowy i bez rezultatu. Pomimo kasowania błedu, po każdym odpaleniu silnika błąd wskakuje na nowo. Styki przeczyszczone , czujnik zamontowany poprawnie. Miał ktoś podobny problem?

A na garnku tak jak drut napisane było MJUT

Komentarz

• Bartek.K
                Rider
                • 2012
                • 396

Sprawdzić wiązkę dokładnie,albo sterownik świruje.

Komentarz

Pracuję...