Artur_jaw, no witaj. Spoko kocurek podróżować będzie tylko do weterynarza :szeroki_usmiech
Krzywa felga
Zwiń
X
-
wg mojego skromnego zdania zwichrowana tarcza. Jakby felga była krzywa telepałoby kierownicą podczas jazdy bez hamowania.
Przerabiałem już krzywe tarcze i jak pamiętam, drgał też wtedy pedał hamulcowy.
Obecne tarcze mają ok 3000kKm, ori z ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez toomaszAle czy wtedy też nie powinien drgać pedał hamulca?
[ Dodano: Wto 30 Cze, 15 08:57 ]
Obecne tarcze mają ok 3000kKm, ori z ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962Zamieszczone przez toomaszAle czy wtedy też nie powinien drgać pedał hamulca?
Komentarz
-
-
Witajcie,
Odstawiłem dziś z rana auto do ASO na ekspertyzę i mają niezły zgryz jak powiedział doradca. Tarcze wg ich pomiarów miają 0,02mm bicia więc w normie, zawieszenie bez najmniejszych luzów a drgania występują... Poproszono mnie, abym zostawił jeszcze auto do jutra bo Poznań zalecił im wymianę prowadnic w zacisku wraz z gumkami, i jak to nie pomoże to uwzględniają winę tarczy..
[ Dodano: Czw 02 Lip, 15 22:15 ]
Rozkladam ręce... W aso stwierdzili jedną tarcze krzywą podczas rozgrzania i nią wymienili... Natomiast drgania nadal występują, raczej mniejsze, we wtorek ma byc kierownik serwisu i ma podjąc decyzję, bo nie dość że wyjeździli 100km i 1/4 paliwa to w sumie nic konkretnego nie zrobili...
[ Dodano: Nie 05 Lip, 15 11:16 ]
Witam ponownie, tak wertowałem różne fora w tym golfa, niektórzy piszą, ze takie drgania mogą być od maglownicy, ale chyba w moim przypadku to za wczesnie na magiel, przebieg auta 116ty km, i nie ma żadnych stuków przy skręcaniu
[ Dodano: Wto 14 Lip, 15 19:54 ]
Temat rozwiązany, ASO finalnie zmieniło dwie tarcze na nowe i problemu już nie ma.
Komentarz
-
Komentarz