...bo seryjnie jest taki sam kibel(smic) jak w O1, schowany w nadkolu po lewej stronie.
dariuspolo, w 2.0 TDI??? Z oznaczeniem BRE nie widziałem nigdy, ale BKD ma solidny w miarę...
No nic, moze Autor się wypowie i zdradzi, jaki IC wstawiono do opisywanej furki.
Witam
niedawno miałem zmieniany na nowy napinacz paska wielorowkowego.
Powiedzcie mi czy to jest normalne, że on wpada w potężne wibracje (koło ma odchylenia rzędu 1 cm w każdą stronę) podczs pracy silnika ?? Stary nie drżał aż tak (właściwie prawie wogóle). Może kupiłem walnięty ?? (nowy INA). Pytam się o to bo po zmianie tego napinacza auto zaczęło chodzić mi jak traktor (jakieś buczenie przyszło, wibracje). Wydech sprawdziłem - wygląda na cały.
Dzięki
Adacho74
Powiedzcie mi czy to jest normalne, że on wpada w potężne wibracje (koło ma odchylenia rzędu 1 cm w każdą stronę) podczs pracy silnika ?? Stary nie drżał aż tak (właściwie prawie wogóle). Może kupiłem walnięty ?? (nowy INA).
No raczej nie powinien sie tak zachowywac :roll: U mnie jak tak poskakiwal, to sie przycinala rolka od altenatora na zimnym silniku, ale po rozchodzeniu i rozgrzaniu chodzila juz normalnie, az w koncy kiedys sie urwala :szeroki_usmiech
Moze tez ci rolka w napinaczu stoi ? :roll:
Witam
Powiedzcie mi czy to jest normalne, że on wpada w potężne wibracje (koło ma odchylenia rzędu 1 cm w każdą stronę) podczs pracy silnika ?? Stary nie drżał aż tak (właściwie prawie wogóle). Może kupiłem walnięty ?? (nowy INA). Pytam się o to bo po zmianie tego napinacza auto zaczęło chodzić mi jak traktor (jakieś buczenie przyszło, wibracje). Wydech sprawdziłem - wygląda na cały.
Dzięki
przerabiałem juz to, nalezy wymienic: (najlepiej) tulejki , dzwignie i napinacz jak sie da, i spokój na ponad 100 tys, u mnie latajace kółko od napinacza powodowało cięcie paska wielorowkowego i jego nadmierne złużycie,
latający kawałek paska moze wkecic sie w rozrząd i spowodowac jego zerwanie , co pozostawiam bez komentarza
Komentarz