Andrev3, zacznij juz trenować :lol:
[O1] Decyzja o zakupie
Zwiń
X
-
[O1] Decyzja o zakupie
Witam serdecznie wszystkich na tym forum.
Mam pewien dylemat i może wasza społeczność choć trochę pomoże mi w decyzji. Otóż mam do kupna dwa modele Octavii:
1) Octavia 2003 silnik 2.0 115KM. 131000 km -cena 25000
2) Octavia 2003 silnik 1.6 102KM 160000 km -cena 23000
Obydwa auta są w wersji AMBIENTE, obydwa są serwisowane, mają oryginalne przebiegi (znam je od nowości). Chciałbym się dowiedzieć, jak w codziennej eksploatacji sprawują się te dwa silniki, jak ze spalaniem, jak z kosztami np wymiany rozrządu. Co myślicie na temat przebiegu 160000km jeżeli chodzi o silnik 1.6 i ogólnie o Octavię.Pozdrawiam
-
-
Dokładnie wybierz 2.0. Co prawda 1.6 z takim przebiegiem tez jest ok, ale jednak 2.0 sprawi Ci więcej frajdy z jazdy prze podobny spalaniu. Jeżeli chodzi o koszty serwisowania to nie powinno być wiuększych różnic między jednym i drugim silnikiem. 2.0 jak wspomniałmarekzu, to dobra sprawdzona jednostka. I mniejszy przebieg
Powodzenia w zakupie i bezawaryjnej jazdy
Komentarz
-
-
Będzie u mnie w czwartek, porobię parę fotek i poproszę Was o opinie. Szwagier nagrał mi to autko tylko jest gołe. Miałem dylemat co do przebiegu, ale kolesie sprawdzili tarcze, nie były bardzo zjechane no i pierwszy właściciel Co musiałbym zrobić (sprawdzić) po jej sprowadzeniu ??
P.S.
Jeżeli będzie miał jeszcze jakąś podobną bryczkę to dam Wam znać na forum
Komentarz
-
-
Ja kupiłem półtora roku temu OI 1.6 75 KM z 99 roku z przebiegiem 36 000 KM od dziadka w Niemczech prywatnie. Stan igła i dałem 3500 EU Więc jeżeli wszystko jest ok to sie nie zastanawiaj. Odnośnie golasa... to ja też mam Classica
[ Dodano: Nie 20 Kwi, 08 17:07 ]
I chyba małe OT zrobiliśmy...Sorki
Komentarz
-
-
Wielkie dzięki za radę Miałem do wyboru jeszcze Mondeo 98r full opcja, ale jakoś te autka do mnie nie przemawiają :/ Brat ma Felicje Magic z 99r 1.3 MPI i autko sprawuje się perfekcyjnie!!! Ma przejechane 200 000 km a mechanik z serwisu powiedział, że spokojnie zrobi jeszcze 100 000 bez remontu. Dlatego skusiłem sie na Octawię. Jeżeli znajdę w okolicy jeszcze jakiegoś dobrego mechanika to będę wniebowzięty
Komentarz
-
Komentarz