szkoda, ze w skodzie nie wymieniles pompy, koszt 110-170 PLN a teraz robocizny w qr.. i troche
Klemy układu wydechowego do AEE
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Flipper
Klemy układu wydechowego do AEE
Witam !!!!
Kieruję do kolegów pytanie o skuteczność klem układu wydechowego montowanych na przyczepkę od starego Passata TDI. Mam wrażenie, że wydech w okolocach 3 tyś. obrotów chodzi mi bardzo metalicznie. Nawet odczuwalne są zmiany mocy przy tym brzęczeniu. Podobno zamocowanie klem od starego Passata TDI w znacznym stopniu pomaga. Czy ktoś z Was testował kiedyś taką kombinację i ile to kosztuje wraz z robocizną ?
Może warto od razu wymienić cały układ wydechowy na lepszy. Ale jaki ?
Octavijka 1,6. 75 km. Kiedyś classic. Serwis coś bełkotał, że przez klimę z tymi klemami to będzie problem. Nie wiadomo, czy zamontują. Nie chcę topić bezsensownie kasy.
Proszę o opinie.
Pozdrawiam
Flipper
-
Flipper
Zamieszczone przez MaicroftA co to dokladnie sa te klemy w wydechu, bo nie kumam :roll:
Ma to cos wspolnego z wieszakami na wydech.
Wieszaki są chyba trochę dalej.
Wybaczcie, ale serwisuję się w ASO i mogę czasem walnąć kwiatka. :roll:
Pozdrawiam
Flipper
Komentarz
-
Flipper
Hałas powstaje w rurkach przejściowych między 4 a 2 lub 2 na 1. Klemy są elementem zewnętrznym, które łączą je ze sobą lub z silnikiem, aby zredukować drgania.
Mają jakieś kilkanaście centymetrów, może ze 20 pare.
Pozrawiam
Flipper
Komentarz
-
Zamieszczone przez FlipperHałas powstaje w rurkach przejściowych między 4 a 2 lub 2 na 1. Klemy są elementem zewnętrznym, które łączą je ze sobą lub z silnikiem, aby zredukować drgania.
Mają jakieś kilkanaście centymetrów, może ze 20 pare.
Pozrawiam
Flipper
U mnie naprawa kosztował 20zł
Druga sprawa to jeszcze zwróć uwage na dolot powietrza do silnika masz rurkę a potem taką puszkę w puszcze jest klapka (zawór) u mnie kiedy ta klapka wyskoczyła z mocowania wydawała właśnie dziwny dzwięk przy 3000obr.Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
Flipper
Może oberwało Ci sie któreś mocowanie to nic nowego, wtedy odgłos jest podobny do dziury w tłumiku.
U mnie naprawa kosztował 20zł
Druga sprawa to jeszcze zwróć uwage na dolot powietrza do silnika masz rurkę a potem taką puszkę w puszcze jest klapka (zawór) u mnie kiedy ta klapka wyskoczyła z mocowania wydawała właśnie dziwny dzwięk przy 3000obr.[/quote]
Usterkę mam zdiagnozowaną przez ASO. Urok AEE. Kilka takich już naprawili w ten sposób, tylko nie wiem z jakim skutkiem i za ile. Mocowanie miałem kiedyś oberwane i ono brzęczy i to przeraźliwie, w porównaniu z tym co mam. :diabelski_usmiech
Moja usterka to tylko delikatny podźwięk. Przy cicho włączonym radiu nawet niesłyszalny. ASO osłuchiwało mi silnik z każdej strony, więc to nie jest nic innego, bo nawet ja to słyszałem. Dzwięk powstaje w okolicach jakiś sprężyn przy wydechu. :?
Ja przy filtrze powietrza mam mikser, więc klapka odpada. Zdechłby na gazie, gdyby były nieszczelności.
Pozdrawiam
Flipper
Komentarz
Komentarz