[O1] climatronic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dab
    Ambiente
    • 2011
    • 117

A jest jakas mozliwosc na samodzielne zrestartowanie ustawien klimatronica?
    pozdrawiam
    dab

Komentarz

• Bartek81
      Classic
      • 2012
      • 9

Witam. Chciałem się poradzić. Otóż mam Octavię I z climatronic i w związku z tym mam do was pytanie. Czy jak przyjeżdżacie np. do domu czy gdziekolwiek i klima pracuje (np. w trybie AUTO) to czy przed zgaszeniem silnika przełączacie się w tryb ECON żeby wyłączyć sprężarkę i czekacie kilka sekund do wyłączenia silnika czy po prostu gasicie samochód z włączoną klimą? To samo tyczy się odpalenia auta. Jak robicie?

Komentarz

• dragster
        Elegance
        • 2009
        • 895
        • Honda

Ja robię tak jak piszesz. Nie mam do tego rzeczowego uzasadnienia poza tym, że wydaje mi się że tak jest lepiej, żeby nie wszystko od razu szło na full.
        Silnik R18A2.
        http://www.dadrl.org.uk
        http://www.lightmare.org

Komentarz

• Mariusz87
          L&K
          • 2011
          • 1286
          • Octavia II combi (1Z5)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez dragster
          nie wszystko od razu szło na full.
          Z tego, co zaobserwowałem, to nawiew po włączeniu zapłonu przyspiesza stopniowo, a sama klima i tak włącza się dopiero, gdy zacznie chodzić silnik. Wydaje mi się, ze latem raczej nie ma to większego znaczenia. Zimą przed samym dojechaniem do celu włączam nawiew na maksa żeby wydmuchać wilgoć, gdy się zatrzymam wyłączam nawiew i następnie silnik, więc przy odpalaniu nie mam dodatkowego pożerracza prądu.
          moje stare auto
          jest scout

Komentarz

• Bartek81
            Classic
            • 2012
            • 9

Dzięki koledzy

Komentarz

• crom.de
              RS
              • 2012
              • 1545
              • Superb II (3T4)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Bartek81
              czy przed zgaszeniem silnika przełączacie się w tryb ECON żeby wyłączyć sprężarkę
              Ja ECON daje 2-3 minuty przed wjazdem na parking. Tak czy siak dmucha jeszcze zimnym, a po co ma zbędnie chodzić sprężarka i "żłopać"
              - Superb
              - Panda 1.2

Komentarz

• Marx
                Elegance
                • 2009
                • 865

czy istnieje możliwość zmiany minimalnej temperatury w zimie? np gdzieś w komputerze? na krótkich trasach w zimie jeżdżę ubrany, i 18 stopni to zbyt wysoka temperatura. Z tego co kojarzę O2 ma 16, i też chciałbym tak mieć w O1. Da się?

Komentarz

Pracuję...