misiek^wro, i tu się z Tobą zgodzę- o ile zwykłe wycieraczki motguma dają jako tako radę to te plaskie to shit i szkoda na to $$$ :evil:
[O2] Felgi - stalowe czy aluminiowe
Zwiń
X
-
[O2] Felgi - stalowe czy aluminiowe
Witam,
Czy oprócz walorów estetycznych oraz odwracania uwagi od braku halogenów i lakieru na lusterkach zewnętrznych mojej "miętówki" :szeroki_usmiech , zyskam coś zakładając felgi aluminiowe :?: :lol:
Aktualnie mam założone felgi stalowe 6.0Jx15" ET47 a na nich gumy MICHELIN 195x65R15.
Opony są świeże bo autko świeże, więc myślałem "zapodać" alusy np. 6,5x15" ET50 żeby nie zmieniać dodatkowo opon.
Fajnie byłoby zainstalować ciut większe alusy (co zresztą sugerowaliście w paru postach), ale wtedy musiałbym wymienić nowe opony na jeszcze nowsze.
Generalnie planuję zakupić drugi komplet felg, tak żeby nie przekładać opon (przy zmianie sezonu) a jedynie całe kółka.
Czy przy tych założeniach (i rozmiarach wchodzących w rachubę) jest sens "wchodzić" w alusy i wydawać ok 1 tys. zł, czy może lepiej kupić drugi zestaw stalówek....... a resztę kasy spożytkować na inne cele np.: piwo :szeroki_usmiech bądź inne dodatki do "mięty"
PozdrawiamMINT
-
-
Zamieszczone przez RamseyEeee tam "dziwnie" :lol: emba, popatrz na auto tomejkmopl i na moje, masz 195/65 na 15" alu wlasnie. Masz kase - kupuj
Komentarz
-
-
Pomijając sam wygląd który jest duuuużżżżooo lepszy w przypadku alusów, zyskujesz dużo wiecejMianowicie felga, popularnie zwana aluminiową, to stop paru metali który jest o niebo wytrzymalszy od felgi stalowej. Oczywiście alusy tez się da pogiąć, ale trzeba się bardziej postarać niz w przypadku stalowych
Kolejna sprawa to mniejsza waga felg aluminiowych, a wiec również zmiejszenie masy nieresorowanej co wpływa pozytywnie na komfort jazdy i prowadzenie auta.
Takze jak widzisz, felga aluminiowa to nie tylko ładnie wygladajacy bajer, ale coś więcejCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPomijając sam wygląd który jest duuuużżżżooo lepszy w przypadku alusów, zyskujesz dużo wiecejMianowicie felga, popularnie zwana aluminiową, to stop paru metali który jest o niebo wytrzymalszy od felgi stalowej. Oczywiście alusy tez się da pogiąć, ale trzeba się bardziej postarać niz w przypadku stalowych
Kolejna sprawa to mniejsza waga felg aluminiowych, a wiec również zmiejszenie masy nieresowrowanej co wpływa pozytywnie na komfort jazdy i prowadzenie auta.
Takze jak widzisz, felga aluminiowa to nie tylko ładnie wygladajacy bajer, ale coś więcej
to niebo a ziemia w stosunku do stalówkiCzekaj bo nie kumam że niby jak alus podczas jazdy jest lepszy od stalówki ????
Komentarz
-
Komentarz