[O1] gryzonie...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fajny52
    Ambiente
    • 2008
    • 202

[O1] gryzonie...

Zamieszczone przez Maicroft
    No to BXE wychodzi na to, to taki w sumie AXR tylko, ze wiekszej budzie. Slabe heble, sredni zawias
    nie no, spokojnie, nie przesadzajmy :lol:
    ani heble, ani zawias nie są słabe, tylko gorsze niż w BKD
  • Buba
    Ambiente
    • 2007
    • 160
    • Nissan

[O1] gryzonie...

Witam!

Od kilku tygodni pod moją maską regularnie mieszka jakis gryzoń.
    Efekt- odbite łapki na całym silniku i innym osprzęcie, wszedzie piasek i mnóstwo sierści.

Od 3 dni karmie go trutkami, ale nie skutkuje.

Czytałem na forum o sierści psa w sakiewce, ale to też chyba nie jest skuteczne, kot zamkniety w garażu- nie ma takiej opcji.

Czy miał ktoś z Was taki problem (zdjęcie) i jak można sobie poradzić z takimi bezczelnym osobnikiem.

Z góry dzieki,
    pozdrawiam!
    Załączone pliki
    ~~ pozdrawiam ~~
    JaceK
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Black eleganzze in combi
    President Johnny II ASC+ President MaryLand...

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

hmm... nie wiem, czy u mnie czy u poprzedniego właściciela, ale ostatnio przy okazji wizycie w warsztacie i zdjęciu osłony od spodu , mechanik znalazł...szczura...był lekko sztywny i nie wyglądał na szczęśliwego.. :szeroki_usmiech

Ponieważ trzymam auto w garażu to teraz nie zauważyłem obecności pasażerów na gapę, ale po aucie żony też coś łazi, tyle, że chyba kot a nie rasowa mysz

Jak ktoś wie jak z tym sobie poradzić to chętnie też poczytam

Komentarz

• hugojugo
        Drive
        • 2005
        • 74

ja to bym zostawil mache podniesiona i postawil zwykla lapke z dobra kielbaska swojska - chodzi i zapach i tylko czekac az zrobi pac
        octavia 2001 1,9 TDI kombi elegance

Komentarz

• jantar.lc
          Classic
          • 2007
          • 10

Są specjalne urządzenia elektroniczne na takie gryzonie - poszukaj na allegro. Widziałem już przewody pod maską pogryzione przez jakieś gryzonie (w mercu u wujka). Ale jak zakupił owo urządzenie to się uspokoiło.

(np. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=358549970 - to nie jest takie samo jak ma wujek - tamto było za około 40zł - ale też powinno się sprawdzić)

Komentarz

• 407
            Classic
            • 2008
            • 10

urządzenie ciekawe, powinno pomoc.. a przy szybkiej jezdzie go nie zgubisz?

Komentarz

• Janinho
              Rider
              S_OCP Member
              • 2008
              • 390
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

a tak w ogóle to nie masz za dużo płynu chłodzącego w zbiorniku?
              >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

• Sororial
                Classic
                • 2008
                • 18

Witam wszytskich...i mam podobny problem...wczoraj wlasnie w mojej O2 jakies wredny zwierz-pewnie kuna przegryzla mi kabelki od pomiaru spalin...oczywiscie kontrolka w kokpicie sie zapalila i autko przeszlo w tryb awaryjny...skrecilem zjedzone kabelki i po 5 minutach komp. juz nie pokazywal usterki uffff,,,,strasznie mnie to wkurzylo bo to nowka zostala tak paskudnie zjedzona. Podobno pomaga po mache wlozyc kostki zapachowe z wc... kupilem zgrzewke i bede testowal :-) Pozdrowionka
                Octavia II 1.9 TDI Mint
                CB Johny II + President

Komentarz

• bubuDE
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 763
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Jesli nie masz zadnych zwierzakow domowych to mozesz porozkladac w rogach garazu zwyklej trutki na gryzonie i kuna tak jak szczur czysci swoje futro jezorem i przy okazji zlizuje to o co sie otarla, wyciagajac przy tym kopyta jesli dopisuje szczescie.
                  PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Buba
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 160
                    • Nissan

Zamieszczone przez Sororial
                    Witam wszytskich...i mam podobny problem...wczoraj wlasnie w mojej O2 jakies wredny zwierz-pewnie kuna przegryzla mi kabelki od pomiaru spalin...oczywiscie kontrolka w kokpicie sie zapalila i autko przeszlo w tryb awaryjny...skrecilem zjedzone kabelki i po 5 minutach komp. juz nie pokazywal usterki uffff,,,,strasznie mnie to wkurzylo bo to nowka zostala tak paskudnie zjedzona. Podobno pomaga po mache wlozyc kostki zapachowe z wc... kupilem zgrzewke i bede testowal :-) Pozdrowionka

jakiś czas temu zakupiłem na "alledrogo" odstraszacz kun firmy KEMO, z przesyłką zapłaciłem cos ok 70zl i musze powiedzieć, że działa wyśmienicie, chyba, że jest to tylko zbieg okoliczności i gryzoń sam sie wyniósł z mojego podwórka...

Tak, czy inaczej, u mnie problem sie rozwiązał i od dłuższego czasu nikt (nic) nie gości pod moją maską...

~~ pozdrawiam ~~
                    JaceK
                    Black eleganzze in combi
                    President Johnny II ASC+ President MaryLand...

Komentarz

Pracuję...