Od kilku tygodni pod moją maską regularnie mieszka jakis gryzoń.
Efekt- odbite łapki na całym silniku i innym osprzęcie, wszedzie piasek i mnóstwo sierści.
Od 3 dni karmie go trutkami, ale nie skutkuje.
Czytałem na forum o sierści psa w sakiewce, ale to też chyba nie jest skuteczne, kot zamkniety w garażu- nie ma takiej opcji.
Czy miał ktoś z Was taki problem (zdjęcie) i jak można sobie poradzić z takimi bezczelnym osobnikiem.
hmm... nie wiem, czy u mnie czy u poprzedniego właściciela, ale ostatnio przy okazji wizycie w warsztacie i zdjęciu osłony od spodu , mechanik znalazł...szczura...był lekko sztywny i nie wyglądał na szczęśliwego.. :szeroki_usmiech
Ponieważ trzymam auto w garażu to teraz nie zauważyłem obecności pasażerów na gapę, ale po aucie żony też coś łazi, tyle, że chyba kot a nie rasowa mysz
Jak ktoś wie jak z tym sobie poradzić to chętnie też poczytam
Są specjalne urządzenia elektroniczne na takie gryzonie - poszukaj na allegro. Widziałem już przewody pod maską pogryzione przez jakieś gryzonie (w mercu u wujka). Ale jak zakupił owo urządzenie to się uspokoiło.
Witam wszytskich...i mam podobny problem...wczoraj wlasnie w mojej O2 jakies wredny zwierz-pewnie kuna przegryzla mi kabelki od pomiaru spalin...oczywiscie kontrolka w kokpicie sie zapalila i autko przeszlo w tryb awaryjny...skrecilem zjedzone kabelki i po 5 minutach komp. juz nie pokazywal usterki uffff,,,,strasznie mnie to wkurzylo bo to nowka zostala tak paskudnie zjedzona. Podobno pomaga po mache wlozyc kostki zapachowe z wc... kupilem zgrzewke i bede testowal :-) Pozdrowionka
Jesli nie masz zadnych zwierzakow domowych to mozesz porozkladac w rogach garazu zwyklej trutki na gryzonie i kuna tak jak szczur czysci swoje futro jezorem i przy okazji zlizuje to o co sie otarla, wyciagajac przy tym kopyta jesli dopisuje szczescie.
Witam wszytskich...i mam podobny problem...wczoraj wlasnie w mojej O2 jakies wredny zwierz-pewnie kuna przegryzla mi kabelki od pomiaru spalin...oczywiscie kontrolka w kokpicie sie zapalila i autko przeszlo w tryb awaryjny...skrecilem zjedzone kabelki i po 5 minutach komp. juz nie pokazywal usterki uffff,,,,strasznie mnie to wkurzylo bo to nowka zostala tak paskudnie zjedzona. Podobno pomaga po mache wlozyc kostki zapachowe z wc... kupilem zgrzewke i bede testowal :-) Pozdrowionka
jakiś czas temu zakupiłem na "alledrogo" odstraszacz kun firmy KEMO, z przesyłką zapłaciłem cos ok 70zl i musze powiedzieć, że działa wyśmienicie, chyba, że jest to tylko zbieg okoliczności i gryzoń sam sie wyniósł z mojego podwórka...
Tak, czy inaczej, u mnie problem sie rozwiązał i od dłuższego czasu nikt (nic) nie gości pod moją maską...
~~ pozdrawiam ~~
JaceK
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Black eleganzze in combi
President Johnny II ASC+ President MaryLand...
Komentarz