Na ile wycenic Octavie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_Car
    Drive
    • 2007
    • 52

Na ile wycenic Octavie ?

mam małe pytanie- czy da się ściągnąć jakoś całą skórę z foteli w O1 żeby ją wymienić czy trzeba z całymi fotelami odrazu? chodzi mi też o to czy można to zrobić samemu czy bez tapicera ani rusz?
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Na ile wycenic Octavie ?

Problem mam - na ile wycenic Octavie I 1.8T Tour Sport (pazdziernik 2006, przebieg 34 tys.) ? Wedle wyceny Allianz wyskakuje jakies 48-49 tys. PLN, do tego mam kolka zimowe (innych dodatkow brak). Chce sprzedac auto w miare szybko, ale tez nie mam ochoty oddac go za bezcen. Skanowanie allegro, otomoto specjalnie mi nie pomaga, bo tam sa albo starsze modele, albo z wiekszym (o wiele wiekszym) przebiegiem - zero odniesienie, albo TDI, a to sie nijak ma do mojego, Tour Sporta 1.8T zadnego nie bylo Auto mialo mala "przygode" jak najechalem na pojzad bratniej marki (Toledo), zmienili mi lamp, maske, chlodnice - wszystko w Auto Blaku i zdaje sie, ze zrobili niezle. Jakies sugestie co do ceny ?

Komentarz

• Lukas81
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 232

Tu masz ogłoszenie dla porównania:

Ale według mnie cenę ustawiłeś w miarę realną. Musisz się przygotować, że w negocjacjach będziesz musiał zejść na 46-47 tys, ale sądzę, że spokojnie kupca znajdziesz. No chyba, że zależy Ci na szybkiej sprzedaży auta - wtedy będziesz musiał obniżyć cenę bardziej radykalnie.

Ale powiem Ci szczerze - ja mam zadbaną ASV z 2004, z przelotem 64 tys i poniżej 40 kafli bym jej nie oddał. Także jeżeli masz dwa lata młodsze, dobrze utrzymane auto to możesz walczyć spokojnie o 10 tys więcej...

Powodzenia
      Były:
      Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
      Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
      Jest:
      Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• Piotr_T
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 479

tak prawde mowiac to 47 by mnie satysfakcjonowalo. Pogodzilem sie z tym, ze auto stracilo na wartosci, ale alternatywa jest postawienie go na minimum 2 lata na kolkach - a to bez sensu... Teraz jeszcze raz na 2 tygodnie zona odpali i pojedzie do sklepu, ale za 3 miesiace juz nie bedzie komu odpalic.

Komentarz

• bartek_lublin
          Drive
          • 2008
          • 43

temat niżej kolega szukał octavii 06r. w TDI za ok 40 tys zł i podobno kupił ...

Komentarz

• Piotr_T
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 479

Zamieszczone przez bartek_lublin
            temat niżej kolega szukał octavii 06r. w TDI za ok 40 tys zł i podobno kupił ...
            kupil, tylko pare rzeczy nie dziala jak powinno.

Komentarz

Pracuję...