Zamieszczone przez oskar
Problem z hamulcami
Zwiń
X
-
Problem z hamulcami
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum .
Mam mały problem .Wymieniłem tarcze hamulcowe na BREMBO MAX (nacinane)oraz założyłem nowe klocki FERODO.Cały układ odpowietrzyłem kilka krotnie(płyn Dot 4) .
Podczas hamowania słychac jakis dziwny szum oraz hamulce nie są tak dobre jak kiedys przed wymianą (pedał hamulca wpada do końca a samochód nie hamuje tak jak powinien, zrobiłem od wymiany około 1000 km).
PozdrawiamLEWY
-
-
Gość
U mnie przy wymianie całego zestawu hamulców (przód) wymieniłem płyn, i do odpowietrzania układu wcale nie uzywałem vagów, pompek itp itd. Napełniłem układ na nowo, odpowietrzyłem tak jak się odpowietrza zwykły układ bez ABS-u (pompując pedałem i upuszczając przez odpowietrznik)i wszystko hamuje i jest ok.
Pewnie niesolidnie odpowietrzony układ
Komentarz
-
Zamieszczone przez wasylto co sie uciebie stało to MBA zareagował i pomyslał że zachwile w coś przywalisz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adik_sZamieszczone przez wasylto co sie uciebie stało to MBA zareagował i pomyslał że zachwile w coś przywalisz
Koledze dzieje sie to samo wpada mu pedał do podłogi jeździ do serwisu i tam mu tył poprawiali. Mówi, że jakiś czas jest lepiej a potem znów to samo.
U mnie jest odwrotny jak jade powoli to mam dość miękki wysoki pedał jak jade szybciej często hamując pedał robi się wysoki i twardy. :szeroki_usmiechOctavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adik_sMBA to system wspomagania hamowania awaryjnego, jeśli wyczuje, ze bardzo szybko wciskasz pedał hamulca to wyczuwa zagrożenie i sytuacje `podbramkową` i wytwarza maksymalne cisnienie w ukladzie hamulcowym tak by je jak najlepiej wykorzystac.Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
Re: Problem z hamulcami
Zamieszczone przez marlewiWitam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum .
Mam mały problem .Wymieniłem tarcze hamulcowe na BREMBO MAX (nacinane)oraz założyłem nowe klocki FERODO.Cały układ odpowietrzyłem kilka krotnie(płyn Dot 4) .
Podczas hamowania słychac jakis dziwny szum oraz hamulce nie są tak dobre jak kiedys przed wymianą (pedał hamulca wpada do końca a samochód nie hamuje tak jak powinien, zrobiłem od wymiany około 1000 km).
Pozdrawiam
znajdż mój post , też zmieniałem na to samo perę dni temu :lol: i też miałem to samo :roll:
okazało się że tył trzeba było poprawić i jest ok , szum od nacinananych tarcz / moje wrażenia w części tuningowej post "zielona psipsia"O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez marlewiWitam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum .
Pozdrawiam
okazało się że tył trzeba było poprawić i jest ok , szum od nacinananych tarcz / moje wrażenia w części tuningowej post "zielona psipsia"
[ Dodano: Sro 14 Wrz, 05 12:31 ]
Zamieszczone przez MartinezSprawa się wyjasniła.
ZTCW Marlewiemu poleciała pompa hamulcowa.
Jaki to koszty:
- pompa
- wymianaMaciek - AHF'02 Combi 133@312, B6, EBC TG/GS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mwisniak
[ Dodano: Sro 14 Wrz, 05 12:31 ]
Zamieszczone przez MartinezSprawa się wyjasniła.
ZTCW Marlewiemu poleciała pompa hamulcowa.
Jaki to koszty:
- pompa
- wymianaTak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasdziwny dzwiek chodzi o szumy to tarcze a co do wpadania pedału to prawdopodobnie zapowietrzony układ lub awaria wspomagania (brak cisnienia w układzie)Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasMasmo, jak masz zapowietrzony układ to pedał jest miekki a nie twardy tak samo jest jak jest brak ciśnienia w układzie a co do awari wspomagania to wtedy jest twardyByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Koledzy sorki że trochę off top ale wczoraj na innym kompie przeglądałem OCP i natknąłem się na temat gdzie jeden z nas opisywał procedurę wymiany tarcz i klocków przód i tył na swoim profilu (opisie auta). Miał tam zdjęcia opisane etc.
Może ktoś podrzucić linka, bo szukam i szukam i nici z tego...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
Komentarz