Ja mam taki problem że lusterka się ruszają ale żadne nie grzeje. Co może być zepsute?
[O2] LPG w nowym aucie
Zwiń
X
-
[O2] LPG w nowym aucie
Witam,
Zamówiłem OII z 1.6MPI + LPG w salonie (Landi Renzo z zachowaniem gwarancji). Mam auto dostać na dniach, ale mam jedno pytanie. Wyczytałem w kilku wątkach, że LPG zostało aktywowane po jakimśtam czasie i ogólnie nie zaleca się LPG do nowego, niedotartego silnika. Ile w tym jest prawdy? Ktoś może z Was brał Twinpowera lub OII z LPG od razu z zainstalowaną i działającą instalacją?Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplgosmo, zmień oznaczenie silnika w profilu na 1.6 BSE - taki jest montowany OII
A co do twojego pytania, to dla mnie rzeczą wręcz oczywista jest zrobienie kliku tysiaczków na benzynie - dla nowego silniczka i jego trwałości tak będzie na pewno lepiej :-)
"Szanowny Panie. Wskazanego przez Pana zasilania gazowego można używać od pierwszych kilometrów eksploatacji samochodu. Są to systemy dedykowane specjalnie do samochodów ©koda Auto. Z wyrazami szacunku Zespół INFO" Może się to przyda innymOctavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
-
Właśnie dostałem odpowiedź w tej sprawie od Skoda Auto o treści następującej:
"Szanowny Panie. Wskazanego przez Pana zasilania gazowego można używać od pierwszych kilometrów eksploatacji samochodu. Są to systemy dedykowane specjalnie do samochodów ©koda Auto. Z wyrazami szacunku Zespół INFO" Może się to przyda innym
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplJeździć nikt Ci nie zabroni, ja bym jednak przez pierwszy 1000-2000 km, czyli tak do pierwszej wymiany oleju, pojeździł jednak tylko na benzynce - niech się silniczek ładnie ułoży/dotrze :-)Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gosmoNo to mam pytanie do Ciebie bardziej "techniczne", bo masz instalację taką jaką ja mam mieć w swoim aucie. Jak jest z tym przełącznikiem na benzynę? Można go tak ustawić, aby zawsze jeździć na benzynie? Czy trzeba po każdym odpaleniu i przełączeniu na gaz włączać to ponownie? Chodzi mi o to, aby nie przełączał się po odpaleniu na gaz. Rozwiązaniem sytuacji jest oczywiście jeździć z pustą butlą Ale czy w takim wypadku nie będzie "jęczał" dźwiękowo jak w sytuacji, gdy gaz się kończy?
Komentarz
-
-
Re: LPG w nowym aucie
Zamieszczone przez gosmoWitam,
Zamówiłem OII z 1.6MPI + LPG w salonie (Landi Renzo z zachowaniem gwarancji). Mam auto dostać na dniach, ale mam jedno pytanie. Wyczytałem w kilku wątkach, że LPG zostało aktywowane po jakimśtam czasie i ogólnie nie zaleca się LPG do nowego, niedotartego silnika. Ile w tym jest prawdy? Ktoś może z Was brał Twinpowera lub OII z LPG od razu z zainstalowaną i działającą instalacją?Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Re: LPG w nowym aucie
Zamieszczone przez progressowyZamieszczone przez gosmoWitam,
Zamówiłem OII z 1.6MPI + LPG w salonie (Landi Renzo z zachowaniem gwarancji). Mam auto dostać na dniach, ale mam jedno pytanie. Wyczytałem w kilku wątkach, że LPG zostało aktywowane po jakimśtam czasie i ogólnie nie zaleca się LPG do nowego, niedotartego silnika. Ile w tym jest prawdy? Ktoś może z Was brał Twinpowera lub OII z LPG od razu z zainstalowaną i działającą instalacją?Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
-
Ja swoją O2 eksploatuję od początku na LPG. na razie ma 58kkm i poza wymienionymi wtryskami gazu nic poważnego się nie działo. O1 miałem na LPG od 27do 135kkm i też było OK. Nic w instrukcji nie ma nt. docierania na benzynie przez 2 kkm. Od czasu do czasu przegonię tylko swoją na benzynie aby przeczyścić układ paliwowy z osadów i wody.
Komentarz
-
-
gosmo
a gdzie kupiles ?? bo cena fajna
jak sobie zrobilem na stronce to z taka konfiguracja wyszlo mi 68Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liroyekgosmo
a gdzie kupiles ?? bo cena fajna
jak sobie zrobilem na stronce to z taka konfiguracja wyszlo mi 68Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
-
gosmo
to ja wezme twoj zestaw i pojde negocjowac
ale to dopiero po wakacjachScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
to ja wezme twoj zestaw i pojde negocjowac
ale to dopiero po wakacjachOctavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
-
gosmo
zakonczyly sie twoje boje z dealerem ??
mam nadzieje ze tak i ze wszystko jest okScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
zakonczyly sie twoje boje z dealerem ??
mam nadzieje ze tak i ze wszystko jest ok
[ Dodano: Czw 26 Cze, 08 09:44 ]
Jakby kogoś interesowało jak się zakończyła sprawa dilera i auta z usterkami zapraszam do króciutkiej lektury:
Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo
Komentarz
-
Komentarz