radioodtwarzacz w 1.9 TDi AHF

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michalkwiatek
    Classic
    • 2010
    • 1

petras, Andrev3, słuchajcie, miałem podobny problemik. gościu z ASO powiedział a zarazem zapytał czy używam jednego rodzaju płynu do spryskiwaczu :shock: mowa o płynie zimowym. otóż odpowiedziałem mu, że leje jaki popadnie. a on mi na to, że to podstawowy błąd, gdyż mieszanie płynów powoduje powstawanie "łupieżu"...co blokuje przewody a nawet może dojść do całkowitego zablokowania i... dupa blada, nie będzie psikać. można to sprawdzić. otwierając korek wlewu, na pewno każdy z was ma tam sitko, zwrocie uwagę czy na tym sitku nie macie jakiegoś syfu typu "płatki łupieżu" jak on to nazwał., albo zajrzyjcie do środka. ja takie coś miałem i te same przez was opisane problemy, aż w końcu przestało całkiem psikać. suma-summarum, gość z ASO zalecił używać tylko jednego rodzaju płynu lub wypsikać do końca stary i wtedy zalewać innym. tylko chodzi cały czas o płyn zimowy. :wink:
  • rzawad
    Classic
    • 2008
    • 2

Witam, mam problem z radioodtwarzaczem w mojej Octavii. Po odłączeniu akumulatora radio się wylogowało, a nie mając instrukcji obsługi, zacząłem wciskać co się da. Obecnie, po włączeniu radioodbiornika miga napis "SAFE 2". Podejrzewam, że źle wprowadziłem jakiś pin czy coś. Proszę o pomoc bo od przeszło miesiąca jeżdżę bez audio
    ***rzawad***

Komentarz

• kristo
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 266

rzawad, a może coś bliżej o typie radia??
      bo to pewne, kod był źle wprowadzony..
      Pink Floyd fan.

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rzawad, radio musi być włączone przez bodajże godzinę to pozwoli Ci ponownie wpisywać PIN. Jak się nie mylę to każda kolejna próba to coraz dłużczy czas oczekiwania, aż w końcu całkowita blokada radia.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• rzawad
          Classic
          • 2008
          • 2

Zamieszczone przez kristo
          rzawad, a może coś bliżej o typie radia??
          bo to pewne, kod był źle wprowadzony..
          radio nazywa się chyba Musical Sound 303, albo coś podobnego (303 jest na pewno w nazwie) - radio z odtwarzaczem kasetowym. nie zmieniałem nigdy w nim kodu, a słyszałem, że fabryczne ustawienie najprawdopodobniej jest "1234", mam nadzieję, że tak też jest w moim radiu. do tej pory żadnej kombinacji cyfr nie ustawiałem, natomiast wciskałem strzałkę w górę i za pierwszym razem pojawiło się "SAFE 1", a za drugim "SAFE 2", od tamtego czasu wciskanie strzałki już nic nie daje - radio wydaje krótki dźwięk i znowu miga, a potem pokazuje się "SAFE 2". wczoraj wyjąłem na noc bezpiecznik od radia myśląc, że może się zresetuje, ale nic z tego
          ***rzawad***

Komentarz

• awiacek
            Ambiente
            • 2007
            • 152

Jeżeli radio było zamontowane fabrycznie (a nie dokładane później) nie trzeba wprowadzać żadnego kodu. Należy radio wyłączyć i włączyć zapłon (uruchomić silnik)... teraz możesz włączyć ponownie radio. Tak przynajmniej jest u mnie - ja mam co prawda symphony ale powinno być tak samo.

Komentarz

• kristo
              Rider
              S_OCP Member
              • 2004
              • 266

rzawad, najprawdopodbniej masz niewłaściwy kod.... ale aby próbować go go po raz kolejny tak jak pisał shado, musi być wydłużony czas włączenia radia przed próbą wprowadzenia prawidłowego kodu...

awiacek, ale to ma tylko zastosowanie dla radia fabrycznego oraz bryki z modułem komfortu, który to moduł pamięta kod z radia..
              Pink Floyd fan.

Komentarz

• shado
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 5315
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rzawad, radio musi być włączone przez ok 1h (może krócej, ale z każdą próbą coraz dłużej) żeby zapytało Cię ponownie o kod.
                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...