i to chyba jedyne wyjscie..
GLX a SLX
Zwiń
X
-
GLX a SLX
Witam
Zastanawiam się nad zakupem Oktavki (podobno w dobrym stanie) z 1999 roku z Belgii. Mam takie pytanie. Jakie wersje silnikowe (diesel) dostępne były w wersjach GLX i SLX, oraz czym się różni wyposażenie obydwu wersji. Skody jeszcze nie widziałem, ale znajomy człowiek lada chwila ma ją przywieźć do kraju. Jest to wersja GLX z oryginalnymi alufelgami, automatyczną klimatyzacją, podgrzewanymi siedzeniami i silnikiem diesla 1.9 TDI 81kw (110KM)... no właśnie 110KM...i tu właśnie pojawia się pewien problem :x Otóż z moich informacji wynika, że wersja TDI 110KM montowana była jedynie w wersji SLX i L&K. Zatem coś tu chyba nie gra? Co wy na to? :cry:
-
-
Ziomal GLX to tak jak Ambiente więc taki ubogi to on nie był... Classic=LX... SLX to najbogatsza wersja... Stara deska? GLX występował tez z nową:P Wiec climatronic jak najbadziej mozliwy
Starych wersji niemam... ale po II połowie 2000 roku tak to wyglądało...
Arfeel, jak Skoda bedzie w PL to pod dywanikem w bagażniku jest naklejka... na niej masz wersje wyposazenia [na klapie bagaznika też byc powinna] oraz 3-literowy kod silnika... Odczytaj go i porównaj z tymi z eego tematu
i bedziesz znał moc silnika;]
pzdrAdam
Komentarz
-
-
GLX na pewno nie miał automatycznej klimatyzacji,podgrzewanych foteli i alufelg no chyba, że te elementy były dołożone po zakupie. mam oktavke z tamtych czasów i z tego co pamiętam w GLX takich cudów nie było. w SLX alufele były i klimka ale chyba nie climatronic za który i była dopłata. silnik 1.9 TDI 110KM występował tylko w SLX oczywiście w tym okresie z którego będziesz miał auto. więc coś tu nie grano chyba, że na Belgię były inne konfiguracje
tak więc faktycznie coś tu nie gra. albo sam nie do końca wie co sprowadza albo faktycznie na Belgie były bardziej wypasione
Dane sprawdziłem z katalogami z tamtych czasów, które jeszcze posiadam
Komentarz
-
-
weźcie Panowie pod uwagę,że samochód nie pochodzi z Polski tylko z Belgi - a na ich rynek mogło być takie wyposażenie - tylko Polacy dostają samochody gołe.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
To ja sie wypowiem bo mam GLX-a z pl salonu i bylem jak ojciec go kupowal
GLX ma w standardzie poduche kierowcy, komputer pokladowy, lakierowane lusterka, podlokietnik z tylu, przeciwmgielne, ABS, wspomaganie hamowania silnikiem i blokade mechanizmu roznicowego. No i wyjezdzal z salonu na kolpakach. Ale wydaje mi sie choc pewiem niejestem, ze TDI 110 byl dostapny w GLXie.
SLX to juz prawdziwa bryka byla :P Klime manualna mial napewno, climatronic za doplata. Wiem bo siedzialem w salonie, alusy piecio ramienne, podlokietnik z przodu, napewno 2xairbag, inne tapicerki
lampki z tylu w kabinie
Hmm. ESP to chyba dopiero w L&K. Wiecej niekojarze.
Arfeel, silnik najlepiej sprawdzic po naklejce z tylu w bagazniku pod dywanem. Tam bedzie napisane. Jesli bedzie AGR to znaczy, ze to 90km.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaAle wydaje mi sie choc pewiem niejestem, ze TDI 110 byl dostapny w GLXie.
Zamieszczone przez MaicroftClimatronik dopiero po lifcie, przed nie bylo takiej opcji
z tym że tak jak wspomniałem już wcześniej na Belgie mogły iść lepiej wyposażone modele
a podgrzewane fotele w tych latach były tylko w L&K
Komentarz
-
-
Dzięki za garść informacji :wink: . Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zobaczę oktavke na własne oczy i to powinno rozwiać moje wszelkie wątpliwości :roll: Co do silnika to słyszałem, że jest możliwość identyfikacji jednostki na podstawie numerów wybitych na kadłubie. Czy ktoś wie gdzie jest ten kadłub i czy po otwarciu machy ma się bezpośrednio dostęp do owego numerku? :?: :?:
I jeszcze jedno...na co mam jeszcze zwrócić uwagę oglądając Oktavkę :?:
pozdro.
Komentarz
-
-
Na silniku może i gdzieś jest... Ale raczej nie bezposrednio po otwarciu machy... Mozna tez niby z numeru VIN odczytac... Ale IMHO najlepiej bo nalepce identyfikacyjnej..
Znajduje sie ona w bagażniku... przy kanapie po prawej stronie... Pod dywanikiem... podnosisz dywanik [takjak bys chciał sie do zapasu dostać:P ] i nie sposób jej nie zauważyć... Będzie tam info o silniku [jego kod i moc w kW] o wersji wyposażenia... Będzie też długi ciąg cyferek po którym można sprawdzić jakie wyposażanie [łącznie z dodatkowym] posiada auto korzystając z dostępnych w necie dekoderów.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Hej ja jestem w posiadaniu O1 rocznik 1999 w wersji SLX ściągnięta z Niemiec (1.6 SR)
Na desce rozdzielczej zadaszenie jest tylko wyłącznie nad zegarami czyli nowy wzór
Co do wyposażenia:
Dwie poduszki powietrzne, komputer pokładowy, lakierowane lusterka, elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka, elektryczne wszystkie szyby, podłokietnik z przodu i z tyłu, alufelgi, halogeny przeciwmgielne, podgrzewane przednie siedzenia, klimatyzacja manualna (wspomaganie i ABS wiadomo standard)
to chyba na tyle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Janinhoa podgrzewane fotele w tych latach były tylko w L&K
Nigdy nie dojedziemy do porozumienia bo w w innych krajach wychodziły wersje z dodatkami jakich nie było w PolsceByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JaninhoZamieszczone przez Ziomalna zdjeciu wyżej jak widać są podgrzewane stołkiWszystie fotki:
Lepsza jakosc tutajhttp://www.netcarshow.com/skoda/1998-octavia_slx/
pzdrAdam
Komentarz
-
Komentarz