Zamieszczone przez star200
alu na zime
Zwiń
X
-
alu na zime
Witam zakupiłem nowe felgi do octy a seryjne alu 15' chce przełozyć na zimówki. Wulkanizator mi odradza bo mowi ze szkoda felg ze sól je niszczy. ja nie mam zdania .
Jakie Wy macie doswiadczenia z alu na zime niszcza sie czy nie? jak sie ma to do np układu hamulcowego czy wieksze zanieczyszczenia które poprzez alufelgi zima dostaja sie np na tracze maja wplyw na ich zywotnosc badz skutecznośc . biorąc pod uwage ostatnia zime to nie boje sie o to ale kto wie co bedzie w tym roku...
-
-
Aluminiowe felgi odradzane sa z powodu ich kruchosci. W warunkach zimowych latwo najechac na ukryte pod sniegiem przeszkody lub przy poslizgu bocznym uderzyc w nie, wtedy pekna. Nowoczesne felgi sa lakierowane dlatego nie sa wrazliwe na sol dopoki nie zostana podrapane na kraweznikach lub poobijane kamieniami. Myjesz je tak czesto jak samochod nie czekajac na wzery. Po trzech zimach nie mam najmniejszych klopotow ze swoimi. Trudno je doczyscic od srodka gdzie odklada sie pyl z okladzin, chyba wszyscy to maja.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
ugz,
ja wychodzę z założenia że jak się zniszczą alusy to sobie kupie nowe i tyle, poza tym ty masz dwa komplety więc jakby czas ich zresztowania się wydłuż, pamiętaj tylko że przy mianie z zimówek na letnie dokładnie je wyczyścić z tej chemii pozimowej, mam znajomych co po 4-5 latek śmigają na alusach cały sezon i nic się nie dzieje.
Zamieszczone przez bubuDETrudno je doczyscic od srodka gdzie odklada sie pyl z okladzin, chyba wszyscy to maja.
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, jeżeli Cię na to stać to czemu nie ale koszt 4 felg stalowych nie jest ażżżżżż tak duży i koszty prostowania są mniejsze
Ja mam na komplety jedne alu a drugie stalowki , o felgi dbam i jakoś nie przemawiają do mnie specyfiki do czyszczenia ich po zimie czy sezonie bo wszystko schodzi od wody z szamponem , a asfalt czyszczę naftąByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomalloru, jeżeli Cię na to stać to czemu nie ale koszt 4 felg stalowych nie jest ażżżżżż tak duży i koszty prostowania są mniejsze
Zamieszczone przez Ziomalo felgi dbam i jakoś nie przemawiają do mnie specyfiki do czyszczenia ich po zimie czy sezonie bo wszystko schodzi od wody z szamponem , a asfalt czyszczę naftąO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz