Barwa xenonu w O2
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Jac0Ale ja do swojej chce zalozyc wlasnie 6000k, bo ta barwa najbardziej mi odpowiada i najkorzystniej IMO komponuje sie z Blue Race
widze, że dla ciebie nie ważne jest bezpieczeństwo tylko "Szpanerstwo" na drodze, róznice zobaczysz podczas mokrego sfaltu wtedy przy palnikach 6000k mało co bedziesz widział.
w/g mnie nie bez powodu fabryczne palnika mają 4000kW moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
-
Loru, dzieki, ale najbardziej zalezy mi na markowych dostepnych na terenie PL.
rekin, nie czarujmy sie, ze barwa 6000k jest drastycznie slabsza od barwy 4000-4300k. Wiadomo, ze im blizej barwy niebieskiej tym mniej swiatla, ale przy oryginalnym zestawie xenonowym zmiana palnikow na poziom wyzej w barwie K nie wplywa drastycznie na bezpieczestwo. Juz wieksze niebezpieczenstwo powoduja zle ustawione swiatla przy zwyklych zarowkach, niz zmiana barwy o stopien wyzej w lampach xenonowych przy seryjnym autopoziomowaniu. IMOpozdrawiam
Jacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin0201a ja mam takie pytanie czy żarnik D2S bd pasował do szoczewki w O2 ?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Pozwolę sobie powrócić do tematu.
Interesują mnie żarniki D2S i zrozumiałem z tego artykułu że im niższa wartość "K" tym światło świeci barwą bielszą i będzie bardziej żywotne (dłużej będzie świecić) i odradzacie kupno żarników z większą ilością "K". Chciałbym mieć dobre oświetlenie i o ładnej brawie (niebieskawej) ale może być to trudne do pogodzenia.
Chcę kupić dobre markowe żarniki D2S do O1 i proszę o opinie odnośnie producenta (Osram, Philips cz coś innego) oraz o parametry na jakie muszę zwrócić uwagę przy kupnie.
Z góry dziękuje.lesiu
Komentarz
-
-
Szakal_84, To temat O1. A jak już coś to może przetwornica?Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
Komentarz