Zamieszczone przez arci9
Jaki olej do automatycznej skrzyni
Zwiń
X
-
danielpoz
dextron 2 czy 3?
w instrukcji napewno jest wymienione jaki ma byc typ oleju
nawet na bagnecie powinno byc wybite-w amerykanach tak jest
Komentarz
-
danielpoz
-
Nie ma bagnetu, serwis zaleca kontrole i uzupełnianie ale ja uparłem sie na wymiane oleju i filtra. Z tego co ustaliłem do przekładni głównej wchodzi 0,75L oleju SAE 75W90, a do planetarnej 5,3L i tu znam tylko numer zamówieniowy skody ATF-G0502162 oznaczenie poakowań to A1, A2 i A6. Kaszlą za ten olej po 85PLN za litr :cry: , w instrukcji nie mogę się doszukać specyfikacji tego oleju.
Może ktoś rozkmini jaki olej kryje sie pod tym numerem zamówieniowym.Były posiadacz 1.8 Turbo
Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..
Komentarz
-
-
danielpoz
to ladna cena!!! dobry markowy olej kosztuje okolo 25-30zl a orlenowski dextron 2 po 11za litr.
przy zmianie oleju nalezy tez pamietac o wymianie filtra ktory wystepuje najczescie w komplecie z uszczelka miski
jesli podaja ze ATFu wchodzi 5 z hakiem to i tak wymienisz nie wiecej niz polowe w normalnych warunkach bo reszta zostaje w konwerterze
serwis nie zaleca zmiany oleju????? to chyba chca kasowac za wymiane skrzyni hahaha
normalny objaw ze w starej generacji skrzyn sie wymienia co 50tys a nawet w ciezkim ruchu miejskim warto co 30tys.w nowoczesnych skrzyniach cos kolo 90tys ale octavi to nie dotyczy
dziwne z tym brakiem bagnetu???? przeciez tam sa istotne mm wskazania i to jeszcze w okreslonej temperaturze przy wl. silniku
Komentarz
-
Odgrzeję temat, wybaczcie. Wszystko przez kosmiczne seny w ASO. Za wymianę oleju w ASB, filtr i sam olej wychodzi lekko ponad 700 zł. Dla Waszej wiadomości 1l dedykowanego oleju kosztuje 91 zł. Mam możliwość załatwienia kilku litrów oleju Lotos Titans, jego parametry to SAE 80W90, API GL-5/GL-4. Jakie jest Wasze zdanie?
Komentarz
-
Komentarz