Jaki olej do automatycznej skrzyni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LKoz
    Classic
    • 2005
    • 11

Zamieszczone przez arci9
    ... bo ciekaw jestem jak to wygląda "na kresce"
    aaa, to muszę z deka poćwiczyć starty....bo z tym jestem sto lat za murzynami
    starty startami, ale jak różnica ze startu nie bedzie się zmieniać to będzie wiadomo co przewazyło... ja wciąż nie umiem startować tak jak jesienią... i już się chyba nie nauczę :?
  • cook
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 181

Może ktoś wie jaka jest specyfikacja tego leju, w serwisie miły pan wie tylko że ATF i jest czerwony :lol:

Ja znalazłem ATF 402 Texaco, czy moge go śmiało lać??
    Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

dextron 2 czy 3?

w instrukcji napewno jest wymienione jaki ma byc typ oleju

nawet na bagnecie powinno byc wybite-w amerykanach tak jest

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez danielpoz
        nawet na bagnecie powinno byc wybite-w amerykanach tak jest
        Na moje w tej nie ma bagnetu :roll: w poprzednim audi wlasnie nie maialem i tu raczej bedzie tak samo.
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

nie ma bagnetu???? to raczej niemozliwe :wink:

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez danielpoz
            nie ma bagnetu???? to raczej niemozliwe :wink:
            Mozliwe mozliwe ,u mnie zamiast bagnetu byl korek ktorym mogles sprawdzic stan :roll:
            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• cook
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2005
              • 181

Nie ma bagnetu, serwis zaleca kontrole i uzupełnianie ale ja uparłem sie na wymiane oleju i filtra. Z tego co ustaliłem do przekładni głównej wchodzi 0,75L oleju SAE 75W90, a do planetarnej 5,3L i tu znam tylko numer zamówieniowy skody ATF-G0502162 oznaczenie poakowań to A1, A2 i A6. Kaszlą za ten olej po 85PLN za litr :cry: , w instrukcji nie mogę się doszukać specyfikacji tego oleju.
              Może ktoś rozkmini jaki olej kryje sie pod tym numerem zamówieniowym.
              Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

to ladna cena!!! dobry markowy olej kosztuje okolo 25-30zl a orlenowski dextron 2 po 11za litr.

przy zmianie oleju nalezy tez pamietac o wymianie filtra ktory wystepuje najczescie w komplecie z uszczelka miski

jesli podaja ze ATFu wchodzi 5 z hakiem to i tak wymienisz nie wiecej niz polowe w normalnych warunkach bo reszta zostaje w konwerterze

serwis nie zaleca zmiany oleju????? to chyba chca kasowac za wymiane skrzyni hahaha
                normalny objaw ze w starej generacji skrzyn sie wymienia co 50tys a nawet w ciezkim ruchu miejskim warto co 30tys.w nowoczesnych skrzyniach cos kolo 90tys ale octavi to nie dotyczy
                dziwne z tym brakiem bagnetu???? przeciez tam sa istotne mm wskazania i to jeszcze w okreslonej temperaturze przy wl. silniku

Komentarz

• keey
                  Classic
                  • 2008
                  • 33

Odgrzeję temat, wybaczcie. Wszystko przez kosmiczne seny w ASO. Za wymianę oleju w ASB, filtr i sam olej wychodzi lekko ponad 700 zł. Dla Waszej wiadomości 1l dedykowanego oleju kosztuje 91 zł. Mam możliwość załatwienia kilku litrów oleju Lotos Titans, jego parametry to SAE 80W90, API GL-5/GL-4. Jakie jest Wasze zdanie?

Komentarz

Pracuję...