Gdzie jest czujnik otwartych drzwi?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ged
    Ambiente
    • 2009
    • 144

Zamieszczone przez djczas
    z takim systemem ochrony przy ruszaniu na zimnym silniku spotkałem się w bmw 520 gdzie komputer odcinał obrotu i powoli pozwalał na większe obroty wraz ze wzrostem temp silnika
    Swoją drogą bardzo fajny system. Tam było to chyba zrobione w taki sposób,że zmieniało się podświetlenie na obrotomierzu tzn. zakres czerwonego pola sie przesuwał ze wzrostem temp. silnika. Wracając do chłodzenia turbiny, to chyba mimo różnych patentów producentów, turbo timer jest takim złotym środkiem. Dużo marek go stosuje ot choćby mitsubishi lancer
  • maysee
    Ambiente
    • 2007
    • 146
    • Superb I (3U4)

Czec koledzy. Jak w temacie, czy ktos moglby mnie oswiecic gdzie moge znalezc czujniki otwartych drzwi? Tzn. otwieraja sie drzwi i swiatelka sie zapalaja. Bo u mnie ciagle nie swieca. Niestety. Dziekowka.

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1085
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Czujniki (mikrostyki) są w zamkach. Aby się do nich dostać trzeba wymontować zamek. Na początek warto sprawdzić, czy nie są przełamane przewody wychodzące z drzwi.

Komentarz

• Arek
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 3143

Można naprawić tak:

lub tak:

więcej w szukajce pod nazwą " MIKROSTYK "
        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Kaliński
          Classic
          • 2006
          • 2

światełko nie zapala sie przy otwarciu jakichkolwiek drzwi? jeśli tak to raczej nie mikrostyki - te nawaliłyby w pojedyńczych drzwiach
          Kaliński

Komentarz

Pracuję...