Witam kolegow. Jak w temacie. probowalem poprzez Vaga ale nic to nie dalo, znajomy elektronik podpowiedzial, ze trzeba znalezc modul poduszki i bezposrednio na nim skasowac ten blad. Tylko gdzie tego modulu szukac? I czy naprawde przez Vaga nic sie nie da zrobic? Pozdrawiam.
maysee, przez Vaga jak najbardziej się kasuje błędy np. poduszek powietrznych - ale w Twojej sytuacji powstaje pytanie czy coś faktycznie nie jest uszkodzone w poduszkach/systemie poduszek i ciągle generuje tenże błąd nawet po skasowaniu.. poszedłbym tym tropem.
maysee, jezeli jest to informacja o craschu to jej nie skasujesz pod Vagiem,
oficjalnie taki modul powinien zostac wymieniony, nieoficjalnie w PL naprawia sie go przez flashowanie. Jezeli to zwykly blad to zgadzam sie z pafem.
U mnie taka kontrolka się zaswieciła i nie dało się jej skasować.Moduł kupiłem na Allegro od golfa4 za 50zł numery identyko jak na moim starym.Potem nie musiałem żadnych błędów kasować , po przejażdzce z 1km zgaszeniu auta i po chwili po odpaleniu kontrolka już nie świeciła.
Jest to małe pudełko o wymiarach mniej więcej 7 na 7cm. Znajduje się z przodu na dole za konsolą. Jest przykręcony śrubami do podłogi na samym końcu tunelu na śroku auta. Mam pytanie dotyczące tego modułu. Czy jest możliwe całkowite jego odłączenie? Czy silnik odpali?
spokojnie odłączasz i auto odpala
tylko zaraz masz błędy komunikacji komputera z modułem poduszek
i zapala się lampka poduszek
ale spokojnie można jeździć
Komentarz